Posters Blog

19 Μαρ 20182 λεπτά

Απαράδεκτες καταστάσεις και εμπόριο άδεσποτων από φιλοζωικό σύλλογο!

Το 2010 ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός σύλλογος Μονεμβασιάς.
 
Ήμουν πρόεδρος από το 2012 μέχρι και τέλη Αυγούστου 2017.
 
Δεν θα αναφερθώ στο έργο μας γιατί θα χρειαστούν πολλές σελίδες..
 
Ενεργά άτομα ήταν μόνο 3..Τα υπόλοιπα ήταν απλώς μέλη απλά επειδή ήθελαν να υπάρχει ο σύλλογος .
 
Φτιάξαμε ένα μικρό καταφύγιο όπου φιλοξενούσαμε τα διάφορα ζώακια που σώζαμε..
 
Επειδή φτάσαμε στο σημείο να έχουμε γύρω στα 120 ζωάκια η συντήρησή τους έγινε ένα πολύ μεγάλο άγχος και πρόβλημα.

Εγώ πήγαινα 5 φορές την εβδομάδα και η ταμίας κ. Καστανια 2 φορές την εβδομάδα..
 
Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου η κυρια Καστανιά πρότεινε στο τρίτο ενεργό μέλος την γραμματέα Ασημίνα Αρκούδη να της παραχωρήσουμε ένα χώρο στο καταφύγιο μας ώστε να φέρει πάνω γύρω στα 25 δικά της ζώα επειδή αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα με τους γειτονες της , επειδή τα ζώα ηταν μέσα σε κατοικημένη περιοχή ..
 
Σε αντάλλαγμα θα βοηθούσε 3 φορες την εβδομάδα το καταφύγιο.. Όσες φορές θα πήγαινε παραπάνω θα πληρωνόταν 25 ευρώ την κάθε φορά..
 
Ψάχνοντας ήρθαμε μέσω μιας κοινής γνωστής σε επαφή με κάποιες κυρίες από την Ολλανδία , και ζητήσαμε να μας βοηθήσουν στην υιοθεσία των ζώων που φιλοξενούσαμε στο καταφύγιο..
 
Δέχτηκαν να βοηθήσουν και να βρουν και κάποιο σωματείο το stiching Wereldhonden.
 
Το Μάιο του 2017 μας επισκέφτηκαν στη Μονεμβασιά.
 
Συζητώντας κάποια στιγμή μας είπαν ότι για να συντηρήσουμε το καταφύγιο και να βγάζουμε τα εξοδά μας θα ήταν καλύτερα να τους δίνουμε κουτάβια για υιοθεσία επειδή πολύ εύκολα θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και θα προωθούσαμε παράλληλα και τα ζώα του καταφυγίου..
 
Τα σκυλια είτε καθαρόαιμα ειτε ημίαιμα πωλούνται νόμιμα στην Ολλανδία γύρω στα 300 ευρώ το ένα. Υπάρχει το αντίτιμο υιοθεσίας που καταβάλλει ο ιδιοκτήτης που θα υιοθετήσει το ζώο..Υποτίθεται ότι το αντίτιμο υιοθεσίας είναι για τα ιατρικά και μεταφορικά έξοδα του ζώου για να φτάσει Ολλανδία.
 
Το αντίτιμο όμως αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνητρο κερδοσκοπίας από κάποιον που μπορεί να συλλέγει ζώα να στα στέλνει εξωτερικό, χωρίς να ενδιαφέρεται για την κατάληξη του ζώου..
 
Οι κυρίες από την Ολλανδία μας βεβαίωσαν ότι τα κουτάβια θα πήγαιναν σε καλά σπιτια οπότε θα σώζονταν από τους δρόμους της Ελλάδος, και έτσι και μεις θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε το καταφύγιο με τα χρήματα αυτά, χώρια τις δωρεές από φιλόζωους που θα έβλεπαν το έργο μας.
 
Έτσι και αλλιώς μας είπαν αν δεν το κάναμε εμείς , οι ενδιαφερόμενοι θα έπαιρναν κουτάβια από άλλες περιοχές.
 
Έτσι εφόσον υπήρχαν κουτάβια που επειγόταν η υιοθεσία τους ξεκινήσαμε αυτή τη συνεργασία.
 
Το καλοκαίρι οι μεταφορές γίνονταν από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με την αεροπορική εταιρία Τransavia.Oι μεταφορές στην Ολλανδία γίνονταν τις περισσότερες φορές με συνοδούς για μικρότερο κόστος..Δηλαδή τουρίστες Ολλανδοί που επέστρεφαν στην χώρα τους συνόδευαν τα ζώα αυτά στην πατρίδα τους..Κάθε άτομο

Αναγνώστης

This slideshow requires JavaScript.

00
0