Posters Blog

1 Οκτ 20182 λεπτά

Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω του ο Ζορμπάς στην Πελοπόννησο

Ο Ζορμπάς πέρασε από την Πελοπόννησο και άφησε πίσω του πλημμυρισμένες αυλές σπιτιών, αλλά και σπίτια πλημμυρισμένα, καθώς και κατεστραμμένες από την πλημμύρα καλλιέργειες.

Ποτάμια και ρέματα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από χείμαρρο στο Άργος ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε νωρίτερα ευτυχώς εγκαταλείψει ο οδηγός του καθώς επίσης και  να υπάρχουν σε χωράφια μεγάλες καταστροφές.

Οι κάτοικοι αγωνιούν για το πως θα συνεχίσουν μετά από τις καταστροφές παρόλο που έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις.

Οι Αγρότες του Άργους μετρούν και αυτοί με την σειρά τους τις δικές τους πληγές καθώς τα χωράφια τους πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να υπάρχει καταστροφή σε πολύ μεγάλο μέρος της παραγωγής.

Στην Καλαμάτα ο Δήμος κάνει αίτημα να κηρυχθεί η Καλαμάτα λόγω του ότι εξαιτίας της επέλασης του Ζορμπά υπάρχουν τεράστιες ζημιές στην αγροτική παραγωγή αλλά και στο οδικό δίκτυο, καθώς επίσης μεγάλες ζημιές υπάρχουν και σε αρκετές επιχειρήσεις και στον εξοπλισμό των επαγγελματιών, αλλά επίσης και στο λιμάνι της Καλαμάτας καθώς επίσης και στον αστικό εξοπλισμό. Ζητήθηκε λοιπόν από τον δήμαρχο της Καλαμάτας να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος για να μπορέσουν να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Στην Λακωνία υπήρχαν επίσης προβλήματα στην κυκλοφορία γιατί σε ορισμένα σημεία κόπηκαν δρόμοι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων με ασφάλεια καθώς επίσης στο Γύθειο συγκεκριμένα σοβαρά προβλήματα υπήρχαν στο λιμάνι από τους θυελλώδεις ανέμους και τα κύματα που είχαν σηκωθεί ορμητικά και απειλητικά και έβγαιναν κυριολεκτικά στον παραλιακό δρόμο του Γυθείου!

Στην Κορινθία έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές και ειδικότερα στην πόλη του Κιάτου όπου χτες παρέμεινε αρκετή ώρα ολόκληρη η πόλη χωρίς νερό ενώ παράλληλα υπάρχει μερική αποκατάσταση και στην ηλεκτροδότηση.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κορινθία σήμερα και αύριο και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Κιάτου και Βέλου – Βόχας.

Στην Αργολίδα τέλος υπάρχουν τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Άργους όπου η αγροτική παραγωγή έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή καθώς επίσης και σε ορισμένες περιοχές υπήρχαν ζημιές σε δρόμους, προβλήτες, λιμάνια.

Στο Κιβέρι Αργολίδας βάρκες βούλιαξαν και η προβλήτα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω της αποκόλλησης μεγάλου κομματιού της.

Επίσης μαγαζιά έχουν πλημμυρίσει και οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε απόγνωση.

Σε πολλές περιοχές της Αργολίδας έχουν ξηλωθεί μέχρι και δρόμοι από την επέλαση του κυκλώνα Ζορμπά

Αργολίδα και Κορινθία κηρύσσονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των καταστροφών από την επέλαση του κυκλώνα Ζορμπά, με εντολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

#Ειδήσεις

10
0