google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Άκου, φασιστάκο…

Γράφει ο Νίκος Μόττας*

Όταν, το 1991, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους, με την ενεργό συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης, εξορμούσαν ενάντια στο Ιράκ στον περίφημο «Πόλεμο του Κόλπου», δεν ενοχλήθηκες.

‘Όταν το 2001, με το πρόσχημα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πραγματοποιούσαν εισβολή στο Αφγανιστάν, δε νοιάστηκες.

Όταν πάλι το 2003, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους επιτίθονταν στο Ιράκ, βάζοντας για άλλη μια φορά «μπουρλότο» στην καρδιά της Μέσης Ανατολής, δεν είπες τίποτα.

Όταν το 2011, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αιματοκυλλούσαν το λαό της Λιβύης προκειμένου να «βάλουν χέρι» στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, δεν έβγαλες κιχ.

Όταν το 2013, τα γαλλικά στρατεύματα, με στηρίγματα το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, επιχειρούσαν ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι της Αφρικής, έκανες πως δεν ήξερες.

‘Όταν το 2014, το 2015 και το 2016, Αμερικανοί, Βρετανοί, Γάλλοι και οι σύμμαχοι τους βομβάρδιζαν την Συρία, στο όνομα δήθεν της «αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους», δεν έβγαλες μιλιά. Όπως αδιαφόρησες επιδεικτικά για το μακελειό που διαπράττει, με την στήριξη και τις ευλογίες των αμερικανοευρωπαίων, η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη. 

Πηγή: «Τα Νέα»

Όταν όλα τα παραπάνω οδήγησαν σε στρατιές ξεριζωμένων ανθρώπων και προσφυγικές ροές, τότε «ξεσηκώθηκες» και «αγανάκτησες». Όχι όμως ενάντια στους θύτες (ιμπεριαλιστές), αλλά ενάντια στα θύματα τους (πρόσφυγες)!

Σου φταίνε οι «λαθροπρόσφυγες» (όπως τους αποκαλείς) αλλά όχι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που μακελεύουν τους λαούς.

Μιλάς για «λαθροεισβολείς», λοιδορώντας με χυδαία ρατσιστικό τρόπο όσους έφυγαν για να σωθούν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών, αλλά δε λες κουβέντα για τη μετατροπή της Ελλάδας, απ’ την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη, σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο θανάτου.

Βγαίνεις στα κεραμίδια, ξερνώντας μικροαστικό ρατσισμό, για τους «λαθροέποικους» και «λαθρομετανάστες» που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειες τους, αλλά ουδέποτε ψέλλισες έστω κάτι για την αμερικανική βάση της Σούδας. Ενοχλείσαι σφόδρα από την παρουσία κατατρεγμένων προσφύγων στη χώρα, αλλά ποτέ δεν σε ενόχλησε η μόνιμη παρουσία των φονιάδων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

Ζητάς να «απελαθούν οι λαθροπρόσφυγες», όμως πότε ζήτησες να φύγουν οι ξένες βάσεις που σκορπούν το θάνατο και την καταστροφή;

Άκου, λοιπόν, φασιστάκο:

«Έποικοι» σ’ αυτή τη χώρα δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αλλά οι αμερικανοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και οι βάσεις τους.

«Λαθραίοι» σ’ αυτή τη χώρα δεν είναι ούτε ο πρόσφυγας, ούτε ο μετανάστης. Λαθραίος είναι ο μικροαστικός ρατσισμός, λαθραίο ιδεολόγημα είναι η ξενοφοβία.

«Λαθροεισβολέας» δεν είναι ο σύριος, ο αφγανός και ο ιρακινός πρόσφυγας. Λαθροεισβολείς είναι ο Πάϊατ, ο Πομπέο και οι σύγχρονοι «Πιουριφόϊ» του δολοφονικού ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Κατάλαβες τώρα, φασιστάκο;

Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να παλέψουν μαζί, από κοινού, ενάντια στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, αυτό που γεννά πολέμους, προσφυγιά, φτώχεια και δυστυχία.

Εχθρός είναι ο ιμπεριαλισμός και όχι οι πρόσφυγες.

Ο Νίκος Μόττας γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.

Πηγή:atexnos.gr

#Πολιτική

0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page