google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Έρευνα για το θανατηφόρο παιχνίδι Μπλε Φάλαινα: Το Spotify, τα παγιδευμένα smartphones, εντολές αυτο
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Έρευνα για το θανατηφόρο παιχνίδι Μπλε Φάλαινα: Το Spotify, τα παγιδευμένα smartphones, εντολές αυτο

blue-whale02-1170x620

Έρευνα της Audax Cybersecurity σχετικά με την δοκιμασία που φέρει την ονομασία “Blue Whale Challenge – Δοκιμασία Μπλε Φάλαινα.

Τι είναι το «παιχνίδι» της αυτοκτονίας;

Η «Μπλε Φάλαινα» αποτελείται από 50 δοκιμασίες που λαμβάνουν χώρα σε περίοδο 50 ημερών. Ξεκινά με απλά βήματα ζητώντας από τους συμμετέχοντες να ζωγραφίσουν ένα ζώο, να ξυπνήσουν αργά τη νύχτα ή να παρακολουθούν ταινίες τρόμου για μια ολόκληρη μέρα. Στη συνέχεια ξεκινούν πιο σκοτεινές δοκιμασίες. Ο άγνωστος διαχειριστής διατάζει τον παίχτη να υποβληθεί στην δοκιμασία του πνιγμού ή σε αυτήν της μπλε φάλαινας. Στην πρώτη, το θύμα καλείται να δέσει μια θηλιά στο λαιμό του και να κινηματογραφήσει τον εαυτό του, ενώ είναι στο όριο του πνιγμού και στην δεύτερη θα πρέπει με ένα μεγάλο μαχαίρι να χαράξει μία φάλαινα πάνω στο χέρι του.

Το εν λόγω παιχνίδι ξεκίνησε από το ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VK.com. Το VK.com είναι το αντίστοιχο facebook στην Ρωσία. Δημιουργώντας λογαριασμό εκεί και ποστάροντας πώς κάποιος θέλει να παίξει την Μπλε Φάλαινα με ειδικό hashtag, άγνωστος επικοινωνούσε μαζί του για να ξεκινησει η διαδικασία.

Δείτε ολόκληρη την ερευνά για το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.audax.gr/erevna-blue-whale-challenge-apo-audax-cybersecurity/

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page