google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Ακύρωση του προγράμματος μικροδορυφόρων φέρεται να ζητούσε ο Στ. Κριμιζής
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Ακύρωση του προγράμματος μικροδορυφόρων φέρεται να ζητούσε ο Στ. Κριμιζής

voulisizitisikrimizis

Σκληρή κριτική από ΝΔ και ΔΗ.ΣΥ στη Βουλή στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά  για την παραίτηση Κριμιζή. Τα δύο κόμματα τάχθηκαν, όμως, υπέρ της συνέχισης του προγράμματος μικροδορυφόρων.




Την ακύρωση του ελληνικού προγράμματος μικροδορυφόρων ζητούσε ο παραιτηθείς πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) Σταμάτης Κριμιζής σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Ο Σταμάτης Κριμιζής ζήτησε την ακύρωση του προγράμματος μικροδορυφόρων» τόνισαν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές στον απόηχο της αιφνιδιαστικής παραίτησης του καταξιωμένου επιστήμονα που συζητήθηκε σήμερα και στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή και εκτόξευση 11 μικροδορυφόρων και είχε προγραμματιστεί μήνες πριν την έλευση του κ. Κριμιζή στον ΕΛΔΟ υπό την αιγίδα τεσσάρων ελληνικών πανεπιστημίων. Πάντως, οι ίδιες πηγές ξεκαθάρισαν ότι οι αντιρρήσεις του κ. Κριμιζή δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά με την προσωπική στάση του στο θέμα και στην επιθυμία του να επανασχεδιαστεί το πρόγραμμα από το μηδέν.Οι βουλευτές της ΝΔ, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης άσκησαν,πάντως, οξύτατη κριτική στον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά για την παραίτηση του κ. Κριμιζή. Η κυρία Ασημακοπούλου χαρακτήρισε «κόλαφο» την επιστολή του κ. Κριμιζή και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει τον ΕΛΔΟ ως «κομματικό παραμάγαζο» προσλήψεως ημετέρων αλλά και για να διαχειριστεί κονδύλια χωρίς σχεδιασμό. Αργότερα, πάντως, παραδέχτηκε ότι ο ΕΛΔΟ δεν έχει στη διάθεσή του κονδύλια. Από την πλευρά του ο Γ. Μανιάτης κατήγγειλε ότι με την παραίτηση Κριμιζή «ευτελίστηκε η διεθνής εικόνα της χώρας»

ΝΔ: Το πρόγραμμα μικροδορυφόρων είναι καλή ιδέα

Η ΝΔ και η ΔΗ.ΣΥ τάχθηκαν ωστόσο υπέρ της συνέχισης του προγράμματος μικροδορυφόρων. «Το πρόγραμμα μικροδορυφόρων είναι καλή ιδέα» είπε η κυρία Ασημακοπούλου. Αντίστοιχη θέση διατύπωσε και ο κ. Μανιάτης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι πολλοί άξιοι Έλληνες επιστήμονες ασχολούνται με τη διαστημική πολιτική.

Ν. Παππάς: Με τους μικροδορυφόρους ασχολούνται τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια

Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς τόνισε ότι δεν δέχεται καμία μομφή για τα τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια που διαχειρίζονται το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «αστήρικτους» κάποιους από τους ισχυρισμούς του κ. Κριμιζή αλλά υπογράμμισε ότι ο ίδιος ο διεθνούς κύρους επιστήμονας παραδέχτηκε ότι «δεν υπάρχει τίποτα κολάσιμο» στον ΕΛΔΟ. «Ο κ. Κριμιζής είχε πολύ καλές ιδέες για το οργανόγραμμα αλλά μετά από δύο συνεδριάσεις διαπίστωσε ότι είναι απογοητευμένος» είπε ο κ. Παππάς αναφερόμενος στην παραίτηση και αντέκρουσε τις αιτιάσεις περί αναξιοκρατίας. «Οι άνθρωποι που στελεχώνουν τον ΕΛΔΟ είναι εγνωσμένου κύρους» ξεκαθάρισε. Καταλόγισε δε απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων στη ΝΔ και τη ΔΗ.ΣΥ ως προς το θέμα της διαχείρισης κονδυλίων. «Ο ΕΛΔΟ δεν έχει ακόμη ΑΦΜ. Δεν έχει εισπράξει ή διαχειριστεί ένα ευρώ. Η προσπάθεια αυτή πέφτει στο κενό» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.


logo-news247

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page