google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των ατόμων άνω των 85 ετών - Ποια είναι η διαδικασία
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των ατόμων άνω των 85 ετών - Ποια είναι η διαδικασία

Έγινε ενημέρωση: 29 Αυγ 2021


Ανοίγει λοιπόν από αύριο η πλατφόρμα για τα ραντεβού των εμβολιασμών κατά του covid 19 καθώς στις 20 Ιανουαρίου αναμένετε να ξεκινήσουν σε δεύτερη φάση οι εμβολιασμοί των πολιτών που είναι ηλικιακά άνω των 85 ετών σύμφωνα με την προτεραιότητα που έθεσε η εθνική επιτροπή εμβολιασμών.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα υπολογίζεται ότι θα εμβολιαστούν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι.


Η πρώτη φάση της επιχείρησης ελευθερία που ξεκίνησε με τον εμβολιασμό όλων των υγειονομικών του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα η οποία ξεκίνησε στις 4 Ιανουάριου έρχεται η ώρα της να ολοκληρωθεί στις 20 του ίδιου μήνα.


Επίσης, εκτιμάται ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία του εμβολιασμού των ανθρώπων οι οποίο φιλοξενούνται ή εργάζονται στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας αλλά καθώς επίσης και στα κέντρα αποκατάστασης.


Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις εκτιμάται ότι πρόκειται να εμβολιασθούν κοντά στα 120.000 άτομα, ενώ μέχρι χθες, Σάββατο 9 Ιανουαρίου εκτιμάται ότι πρέπει να είχαν εμβολιασθεί με την πρώτη δόση του εμβολίου περίπου γύρω στα 40.163 άτομα.


Ο στόχος είναι πάντως ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να εμβολιαστούν 220.000 άτομα, έχοντας εξασφαλίσει για αυτούς και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.


Πως θα γίνεται όμως ο έλεγχος των κριτηρίων πριν από τον προγραμματισμό του ραντεβού για τον εμβολιασμού κατά της covid 19;


Ο πολίτης λοιπόν θα θα έχει την δυνατότητα να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής παρακάτω τρόπους:


  • Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.

  • Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).


Πως θα γίνεται όμως ο προγραμματισμός του ραντεβού των πολιτών για τον εμβολιασμό.


Ο κάθε πολίτης εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα το μήνυμα και το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού με τον καθένα από τους παρακάτω τρόπους:

  • Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.

  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

  • Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

  • Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.


Πως όμως θα γίνεται η υπενθύμιση του Ραντεβού για τον εμβολιασμό;


Ακριβώς τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού για τον εμβολιασμό του , ο πολίτης θα λαμβάνει ένα email στην διεύθυνση email που έχει δηλώσει κατά των προγραμματισμό του ραντεβού του για τον εμβολιασμό του, καθώς και ένα SMS στο κινητό του το οποίο επίσης θα πρέπει να έχει δηλώσει κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού του για να προσέλθει να εμβολιαστεί, με υπενθύμιση για την ημέρα και ώρα του ραντεβού του μαζί με ένα link για το website το οποίο θα περιέχει τις κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.


Πως όμως θα γίνεται η διενέργεια Εμβολιασμού


Ο πολίτης δίνει τον κωδικό-αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.), στο προσωπικό των Κέντρων Εμβολιασμού. Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, θα σαρώνει το QR Code ή θα αναζητά με βάση τον κωδικό-αριθμό το ραντεβού και θα το επιβεβαιώνει.


Στη συνέχεια, θα απαντάται το απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο γενικές ερωτήσεις, όσο και συγκεκριμένες ανάλογα με το εμβόλιο που πρόκειται να χορηγηθεί. Βάσει των απαντήσεων στις ερωτήσεις, και αφού ο ιατρός αξιολογήσει την κλινική εικόνα, παίρνει την απόφαση αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και θα διενεργήσει συνταγογράφηση.


Επίσης, το Εμβολιαστικό Κέντρο καταχωρεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα στοιχεία της συσκευασίας των εμβολίων, που χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό του πολίτη. Με το τρόπο αυτό, ενισχύεται η διαδικασία της ιχνηλασιμότητας και της φαρμακοεπαγρύπνησης. Τέλος, η εφαρμογή ενημερώνει τον γιατρό για την ημερομηνία και ώρα της επανάληψης του εμβολίου.




Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page