google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Αντιδράσεις πολιτών πυροδότησε η αναγόρευση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορ
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Αντιδράσεις πολιτών πυροδότησε η αναγόρευση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορ

Αντιδράσεις πολιτών πυροδότησε η αναγόρευση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπηστημίου Θεσσαλονίκης. Η αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ έγινε χωρίς καμία ανακοίνωση στα κρυφά πιθανόν από την πανεπηστημιακή κοινότητα από τον Πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα.

Αγανακτισμένοι πολίτες αντιδρούν στην αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ και ζητούν άμεσα την ακύρωσή της. Μάλιστα έχει ξεκινήσει και διαδικτυακή συλλογή υπογραφών ώστε να μεγαλώσει το πλήθος των αντιδρώντων και να μαζευτούν αρκετές υπογραφές για να αναγκαστεί το ΑΠΘ να πάρει πίσω την αναγόρευση του Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα. Ήδη ο αριθμός των υπογραφών έχει σχεδόν αγγίξει τις 27.000 χιλιάδες!

Ο λόγος που υπάρχει αυτή η δικαιολογημένη φυσικά αντίδραση των πολιτών έχει να κάνει με κάποιες παλιότερες αλλά και κάποιες σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Άνθιμου, σχετικά με την ομοφυλοφιλία, τον βιασμό ανηλίκου στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο, στο οποίο πρόεδρος ήταν εκείνη την περίοδο ο Μητροπολίτης Άνθιμος, η άρνηση του να δεχτεί τους πρόσφυγες στην Θεσσαλονίκη αλλά και ο λόγος του για την μη ύπαρξη άλλων πλανητών.

Πρόκειται προφανώς σύμφωνα με τους πολίτες που αντιδρούν για έναν άνθρωπο με καθαρά τοξικές αναχρονιστικές απόψεις, και θεωρούν δικαίως ότι είναι αδιανόητο έναν τέτοιο άνθρωπο να τον τιμούμε με την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ.

Παραθέτουμε τις δηλώσεις του Άνθιμου για τα θέματα που έγινε λόγος νωρίτερα πιο πάνω έτσι ώστε να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αναχρονιστικές απόψεις του συγκεκριμένου μητροπολίτη όπως μας τις περιγράφουν οι αναγνώστες μας και τις παραθέτουν στο διαδίκτυο στην σελίδα του Avaaz όπου στην οποία λαμβάνει χώρα η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών στο αίτημα για την ακύρωση της αναγόρευσης του Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ.

  1. «Δεν δικαιολογείται η εκτεταμένη δημοσιότητα για τον βιασμό παιδιού στο Παπάφειο»

(Οκτώβριος 2015) Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ως πρόεδρος τού Παπάφειου Ορφανοτροφείου, ο μητροπολίτης, τονίζει ότι δεν δικαιολογείται εκτεταμένη δημοσιότητα για τον κατ’ επανάληψη βιασμό 7χρονου από άλλο τρόφιμο μέσα στο ορφανοτροφείο και παρόλο που ο μικρός είχε ενημερώσει για όσα τραγικά βίωνε.

  1. «Η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα»

(Μάρτιος 2015) Ο λαοπρόβλητος μητροπολίτης είναι το κεντρικό πρόσωπο της εκπομπής «Τα Καρντάσιανς». Αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία τόνισε: «Αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα». Όταν μαλιστα ο παρουσιαστής σχολίασε ότι τα λόγια του Χριστού δεν θέτουν περιορισμούς και ότι η αγκαλιά του τους χωράει όλους, ο Μητροπολίτης απάντησε: «Είναι τόσοι πολλοί που δεν τους χωράει όλους η αγκαλιά μας…»

  1. «Δεν θέλω πρόσφυγες και μετανάστες στη Θεσσαλονίκη»

(Μάρτιος 2016) Ο μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης μιλά στο Πρακτορείο 104,9 FM με θέμα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. «Είμαι αντίθετος στη φιλοξενία των διαφόρων μεταναστών. Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για πλείστους όσους λόγους, εγώ προσωπικά σαν επίσκοπος και εκπρόσωπος τη τοπικής εκκλησίας που έχει ιστορία 2.000 χρόνων, δεν θα ήθελα να εγκατασταθούν, διότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς στη συνέχεια θα επακολουθήσει…»Σημείωση: το ΑΠΘ συντονίζει το Ερευνητικό Ευρωπαϊκό Έργο Volunteering Among Immigrants – VAI

  1. «Είναι παλαβά πράγματα αυτά -Είναι ένα είδος ασθενείας ας πούμε»

(Σεπτέμβριος 2017) Στην ερώτηση, αν η Εκκλησία θα πάντρευε ζευγάρι στο οποίο κάποιος από τους δυο έχει προχωρήσει σε φυλομετάβαση, απάντησε: «Η Εκκλησία δεν θα το κάνει, γιατί είναι μια προσβολή της προγενέστερης βούλησης των ενδιαφερομένων και μια υποταγή της φυσικής εξέλιξης.

  1. «Μην ακούτε τι σας λένε! Δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες εκτός από τη Γη»

(Νοέμβριος 2018) Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με την ύπαρξη άλλων… πλανητών εκτός της Γης. Στη δήλωση μάλιστα αυτή προχώρησε, επικαλούμενος συνομιλία του με διαπρεπή επιστήμονα, τον οποίο δεν κατονόμασε. «Μην ακούτε τι σας λένε, ότι έχουν πάει στο φεγγάρι ή ότι υπάρχουν άλλοι πλανήτες. Ο συνομιλητής μου μού είπε ότι τα συμπεράσματα των νέων επιστημόνων δεν έχουν κατατεθεί ακόμα».

1 Προβολή0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page