google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Απατηλά μηνύματα αποστέλλονται μέσω viber
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Απατηλά μηνύματα αποστέλλονται μέσω viber

Έγινε ενημέρωση: 8 Νοε 2020

Επανήλθε πάλι η μόδα των μηνυμάτων εξαπάτησης μέσω του viber. Πρόκειται για μία μόδα που ξεκίνησε το 2014 με άγνωστο μέχρι στιγμής σκοπό και φαίνεται ότι ενώ προφανώς είχε σταματήσει αυτό το παιδιάστικο κατά τα άλλα αστείο με τα μηνύματα που έπρεπε να προωθήσεις σε άλλους χρήστες για να θεωρηθείς ενεργός και να μην χρεώνεσαι από μία συγκεκριμένη ημερομηνία και έπειτα, αλλά φαίνεται πως ξανά άρχισε, οπότε προσοχή αν δείτε μήνυμα σαν το παρακάτω μην το προωθήσει κανείς! Είναι ψεύτικο τελείως και πρόκειται καθαρά για μία απάτη.

Στο μήνυμα αυτό λοιπόν αναφέρεται ότι από την 1η Ιανουαρίου το Viber θα ξεχωρίσει τους ενεργούς χρήστες από τους ανενεργούς και θα παραμείνει δωρεάν μόνο για τους ενεργούς, ενώ για τους ανενεργούς θα υπάρχει χρέωση 0,01€ ανά sms και 0,04€ ανά κλήση.

Όλο αυτό λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μία καλοστημένη απάτη, Γιατί; Μα για δύο πολύ απλούς λόγους!

Πρώτον γιατί το viber δεν έχει κανένα λόγο να χρεώσει τις κλήσεις και τα μηνύματα τα οποίο στέλνονται μέσω της τεχνολογίας Voip(Voice Over IP).

Δεύτερον ο λόγος που δεν υπάρχει λόγον να χρεώσει τα viber τα προαναφερθέντα και παραπάνω μηνύματα και κλήσεις μέσω voip είναι ότι έχει την υπηρεσία κλήσεων και μηνυμάτων v iber out η οποία και είναι φυσικά χρεώσιμη. Οπότε ποιος ο λόγος το viber να αρχίσει να χρεώνει και τα δωρεάν μηνύματα μέσω internet όπως επίσης και τις δωρεάν διαδικτυακές κλήσεις; Κανένας λόγος σας πληροφορώ. Κανένας λόγος δεν υπάρχει για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οπότε αν σας έρθει ένα τέτοιο μήνυμα απλά μπορείτε να το αγνοήσετε και να μην το προωθήσετε. Επίσης καλό είναι να ενημερώσετε και το άτομο που σας το έστειλε για να σταματήσει να το προωθεί και αυτός ή αυτή που σας το προώθησε εν αγνοί του/της.

Επιπλέον άγνωστο παραμένει το αν πίσω από το συγκεκριμένο απατηλό μήνυμα κρύβεται κάποιος ιός ο οποίος στόχο έχει να κλέψει τα προσωπικά μας δεδομένα και για αυτό καλό θα είναι να προσέχουμε όλοι και πέρα από το να μην προωθήσουμε το συγκεκριμένο μήνυμα πουθενά καλό θα ήταν κιόλας να το σβήσουμε ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να εκτεθούμε σε μεγάλο κίνδυνο.

914 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page