google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Δείτε πως θα είναι οι νέες ταυτότητες
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Δείτε πως θα είναι οι νέες ταυτότητες

1

Οι διαδικασίες για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων μέσα στο 2019 ξεκινούν.

Ποιο όμως θα είναι το χρονοδιάγραμμα για την αντικατάσταση των παλιών ταυτοτήτων;

Φαίνεται πως στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες με το αρχηγείο της αστυνομίας να ολοκληρώνει μέσα στο 2019 τον διαγωνισμό για την έκδοση της νέας ταυτότητας η οποία θα είναι υποχρεωτική για όλους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η εταιρεία που θα αναλάβει μετά τον διαγωνισμών την έκδοση των νέων ταυτοτήτων θα αναλάβει και την διεκπεραίωση 11 δημοσίων εγγράφων που απαιτούν υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας. Για τις νέες ταυτότητες στην Ελλάδα έχει δημοσιευτεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μάλιστα έχουν ήδη γίνει προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όσον αφορά τα παλιά δελτία ταυτότητας τα οποία έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 127/1969 θα αντικατασταθούν υποχρεωτικά εντός διαστήματος πέντε (5) ετών από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης του άρθρου 13, ως εξής :

α. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Α έως και Ε, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών, από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης του άρθρου 13.


β. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Ζ έως και Κ, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών, από το πέρας της προθεσμίας της προηγούμενης περίπτωσης.

γ. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Λ έως και Ο, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (β).

δ. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Π έως και Σ, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (γ).

ε. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Τ έως και Ω, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (δ).


Μέχρι την αντικατάστασή τους, τα ως άνω δελτία θεωρούνται ισχυρά. Σε κάθε περίπτωση η ισχύς τους παύει μετά το πέρας διαστήματος πέντε (5) ετών, από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης του άρθρου 13.

This slideshow requires JavaScript.

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page