google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
 
blue-digital-matrix-computer-technology-
cropped-cropped-postersheaderlogo-1-1.pn
  • Posters Blog

Είναι τελικά φιλόζωοι οι «φιλόζωοι»;

2650374

Είναι τελικά φιλόζωοι οι «φιλόζωοι»; Θέτω αυτό το ερώτημα και έρχομαι συγχρώνως να το απαντήσω γιατί τον τελευταίο καιρό, μάλλον τα τελευταία 5 χρόνια θα έλεγα βλέπω παντού στο διαδίκτυο φιλόζωους εθελοντές να τρέχουν πάνω κάτω όλη μέρα προσπαθώντας να σώσουνε όποιο αδέσποτο βρεθεί στον δρόμο τους.

Καλά όλα αυτά τα να προσπαθείς δηλαδή να σώσεις τα άμοιρα τα ζωάκια που βρέθηκαν από την μια στιγμή στην άλλη ξαφνικά στον δρόμο εξ’αιτίας του κάθε ανεγκέφαλου που θέλει να θεωρείται και ιδιοκτήτης δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς μάλλον τελικά για μόστρα.

Όταν βλέπω όμως στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους «φιλόζωους» να κλαίγονται για φιλοξενία – υιοθεσία ενός αδέσποτου που είτε βρίσκεται στον δρόμο, είτε φιλοξενείται από κάποιον εθελοντή και δεν μπορέι να φιλοξενηθεί άλλο για διάφορους λόγους από τον εθελοντή ή κινδυνεύει αν παραμείνει στον δρόμο, τότε πραγματικά είναι που τρελένομαι και λέω ότι θα σπάσω την οθόνη του υπολογιστή μου για να μην μπορώ να διαβάσω αυτά που διαβάζω.

Γιατί τρελένομαι θα μου πεις τώρα.Μα φυσικά γιατί η λύση είναι προφανής αλλά δεν έχω δει ποτέ μέχρι τώρα κάποιον φιλόζωο να την διεκδικεί. Η λύση είναι μία και είναι απλή και ακούει στο όνομα «Κατάφύγιο». Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι Δήμοι δεν έχουνε καταφύγιο και η πλειοψηφία των φιλοζωικών οργανώσεων και συλλόγων τάσετε κατά των καταφυγίων.

Και που θα φιλοξενούνται λοιπόν τα ζώα κύριοι «φιλόζωοι»;

Και κάπου εδώ θα πρέπει να εξηγήσω το γιατί βάζω σε εισαγωγικά την λέξη «φιλόζωοι». Την βάζω λοιπόν σε εισαγωγικά την συγκεκριμένη λέξη γιατί προφανώς οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεται για επουδενεί λόγο δεν μπορούνε να θεωρηθούνε φιλόζωοι. Μα γιατί; Γιατί πολύ απλά προτιμάνε τα ζώα να βρίσκονται στοιβαγμένα στα σπίτια εθελοντών, ή ακόμα να βρίσκονται στους δρόμους και να σχηματίζουνε αγέλες και να επιτίθενται στους περαστικούς και σε βαριά περιστατικά να τους στέλνουν και στο νοσοκομείο.

Παράλληλα μέσα στις πενταμελείς επιτροπές των Δήμων για τα αδέσποτα, κρίνουνε πάντα ότι τα αδέσποτα που έχουνε καταγγελθεί από τους πολίτες ως επιθετικά και άρα προφανώς είναι και επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα και την υγεία των περαστικών, κάτι που οι «φιλόζωοι επιδεικτικά αγνοούνε γιατί μάλλον σκόπιμα επιλέγουν να το αγνοούνε και κρίνουν τα σκυλιά ακίνδυνα!

Παράλληλα όμως την ίδια στιγμή που κάποιος Δήμος δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές για την περίθαλψη και την φιλοξενία αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κάνουν μία σύμβαση με ιδιώτες κτηνιάτρους και ανθρώπους που πληρώνονται για να διαθέσουν την πανσιόν για ζώα που έχουν στην κατοχή τους ή το χωράφι που ενδεχομένως να διαθέτουν για την φιλοξενία των αδέσποτων ζώων.

Αυτοί οι άνθρωποι όμως που έχουνε το όλο κέρδος από τις συμβάσεις με τον εκάστοτε Δήμο δυστυχώς είναι όλοι τους άνθρωποι των φιλοζωικών οργανώσεων και συλλόγων που σαν φιλοζωικές οργανώσεις και σύλλογοι το μόνο που κάνουνε είναι τελικά να εξυπηρετούνε μέσω των Δήμων διάφορα συντεχνιακά συμφέροντα.

Επιπλέον οι άνθρωποι των φιλοζωικών οργανώσεων παραπληροφορούν συστηματικά τον κόσμο που δεν γνωρίζει αναφορικά με την νομοθεσία για την σίτιση των αδέσποτων από φιλόζωους πολίτες προβάλλοντάς την ως υποχρεωτική!

31346144_2002030463447062_4298109171951206400_n

Κάτι που φυσικά και δεν ισχύει και για τους απίστους Θωμάδες που ενδεχομένως να διαβάσουν το άρθρο αυτό σας παραθέτω το τι λέει ακριβώς ο ίδιος ο νόμος.

Νόμος 4039/2012

Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση

αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Παράγραφος 10

10. Για την επαναφορά στο φυσικό

περιβάλλον των αδέσποτων ζώων συντροφιάς λαμβάνεται

υπόψη η πυκνότητα του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων

στην περιοχή που επαναφέρονται.

Την ευθύνη για τηνεπίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων

αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις.

Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα

συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής.

Δεν επιτρέπεται επαναφορά σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, στους χώρους αποβίβασης και επιβίβασης ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα λιμάνια, στα αεροδρόμια,

στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, στους περιφραγμένους αρχαιολογικούς χώρους και στους περιφραγμένους χώρους του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ΑΕ.

Με απόφαση της πενταμελούς επιτροπής της παραγράφου 12 ρυθμίζονται οι

λεπτομέρειες προσδιορισμού της πυκνότητας του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή που αυτά επαναφέρονται, καθώς και η οριοθέτηση των περιοχών που

δεν επιτρέπεται η επαναφορά τους.

Όπως βλέπετε λοιπόν δεν είναι υποχρεωτική από τον νόμο η σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για αυτόν τον λόγο δεν επιβάλλεται σε κανέναν! Είναι προαιρετική και όποιος θέλει το κάνει!

Επιπλέον όσον αφορά το θέμα της φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς που οφείλουν σύμφωνα με το νόμο να έχουν οι Δήμοι ο νόμος αναφέρει ρητά ότι:

Νόμος 4039/2012

Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση

αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Παράγραφος 2

« Για τον παραπάνω σκοπό κάθε Δήμος ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιτρεπομένης της συνεργασίας με ενδιαφερόμενα φιλoζωικά σωματεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους. Στους Δήμους είναι δυνατόν να παρέχεται και οικονομική ενίσχυση από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων. Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούν χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης και η ίδρυση και λειτουργία τους διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978.»

20160421_124010

Άρα λοιπόν κύριοι των φιλοζωικών οργανώσεων και συλλόγων αφήστε επιτέλους τις εξυπνάδες που λέτε συνέχεια ότι τάχα μυο δήθεν στα καταφύγια τα αδέσποτα σκοτώνονται και κοιτάξτε να διεκδικήσετε τα αυτονόητα για το θέμα της περίθαλψης και της φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τους Δήμους που προφανώς δεν είναι νόμιμοι όταν δεν διαθέτουν τις παραπάνω υποδομές δηλαδή δημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια και σταματήστε να κλαίγεστε στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για φιλοξενίες και υιοθεσίες αδέσποτων όταν ειδικά η λύση είναι μπροστά στα μάτια σας και είναι τόσο προφανής.

Τόσο προφανής μάλιστα που ακριβώς επειδή δεν την διεκδικείτε όπως άλλωστε θα έπρεπε να κάνετε, την πλρώνουν δυστυχώς εξ’αιτίας της δικιάς σας ασυνηδεισίας οι πολίτες που δέχονται την επίθεση των αδέσποτων και εσείς τα θεωρείτε προκλητικά πλέον ακίνδυνα!

#Άρθρα #ΦιλοζωϊκάΘέματα

0 προβολές0 σχόλια

Περί ευθυνών αναδημοσίευσης άρθρων

Το Posters Blog καθημερινά δημοσιεύει άρθρα από τους δικούς του αλλά και από άλλους αρθρογράφους.

Όσον άφορα τα άρθρα που προέρχονται από άλλους αρθρογράφους το Posters Blog ουδεμία ευθύνη φέρει για το περιεχόμενο των άρθρων που αναδημοσιεύονται.

Επίσης το κάθε άρθρο που αναδημοσιεύεται δεν αποτελεί άποψη και θέση του Posters Blog και οι θέσεις και απόψεις των άρθρων από αναδημοσίευση δεν υιοθετούνται από εμάς.

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!