google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
 
blue-digital-matrix-computer-technology-
cropped-cropped-postersheaderlogo-1-1.pn
  • Posters Blog

Εκκλήσεις του Δήμου Ναυπλίου στους φιλόζωους και θανατώσεις ζώων στην Αρβανιτιά!


Δελτίο τύπου της Φιλοζωικής Ομάδας Ναυπλίου για την θανάτωση των αδέσποτων ζώων στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο και τις συνεχείς εκκλήσεις του Δήμου Ναυπλίου στους φιλόζωους εθελοντές και την Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον διοικητικό χώρο του Δήμου Ναυπλιέων.


Εκκλήσεις του Δήμου στους φιλόζωους και θανατώσεις ζώων στην Αρβανιτιά! Προ ημερών ο Δήμος Ναυπλίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφερόταν στην πενιχρή κρατική χρηματοδότηση των Δήμων από το κράτος για τα αδέσποτα αλλά και στην έκκληση του Δήμου Ναυπλιέων προς τους φιλόζωους εθελοντές και την Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου για την φροντίδα των αδέσποτων. Ο Δήμος Ναυπλίου λοιπόν φέτος με το ποσό των 16.977 ευρώ για την συνέχιση της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο μας. Ποσό βέβαια αρκετά πενιχρό σε σχέση με τις ανάγκες του δήμου για τα αδέσποτα ζώα αλλά φυσικά ο δήμος ούτε που σκέφτηκε καν να βγει και να το καταγγείλει, διεκδικώντας παράλληλα την αύξηση της χρηματοδότησης από το κράτος, πράγμα το οποίο επίσης δεν έκανε.

Αντίθετα αυτό που έκανε και κάνει είναι να παρουσιάζει το τι έχει ακριβώς κάνει για τα αδεσποτάκια με λεφτά από ιδίους πόρους. Αυτά τα χρήματα όμως προέρχονται από τα δημοτικά τέλη και τους φόρους που χρόνια τώρα πληρώνουν οι δημότες και ο δήμος τα αξιοποιεί για να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που όμως δεν λύνεται.

Δεν λύνεται ναι αλλά γιατί; Γιατί πολύ απλά με τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που έχει δώσει όλα τα προηγούμενα έτη ο δήμος Ναυπλίου για την περίθαλψη και την διαμονή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε χώρους και κτηνιατρεία ιδιωτών φτάνουν και περισσεύουν για να κατασκευαστεί ένα υπερσύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς για την στέγαση και την διαμονή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς κατά την διάρκεια της αποθεραπείας τους και από την άλλη πλευρά να ιδρύσει δημοτικό κτηνιατρείο και να πραγματοποιεί εκεί στειρώσει και θεραπείες για τα αδέσποτα ζωάκια αλλά και να προσφέρει μία πιο φθηνή λύση στους δημότες για να εμβολιάζουν, στειρώνουν και τσιπάρουν τα κατοικίδιά τους πολύ πιο φθηνά από όσο θα τους κόστιζε σε ένα οποιοδήποτε ιδιωτικό κτηνιατρείο και ειδικά τώρα στην εποχή που ζούμε μέσα σε μια πολύ δυσμενή οικονομική κρίση.

Επιπλέον όσον αφορά τις εκκλήσεις του δήμου προς τους φιλόζωους και την ζωοφιλική ένωση Ναυπλίου αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δήμος Ναυπλίου σε προηγούμενη ανακοίνωσή του,

"Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εθελοντές στον διαρκή αγώνα για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, όπως κάνουμε μέχρι τώρα σε συνεργασία με ακούραστους φιλόζωους και τα μέλη της Ζωοφιλικής Ένωσης Ναυπλίου.",

Αποτελούν απόδειξη ότι ο δήμος Ναυπλίου για άλλη μια φορά επιχειρεί να ρίξει το μπαλάκι της ευθύνης για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς για ακόμη μία φορά στους εθελοντές πράγμα το οποίο φυσικά και καταγγέλλουμε.


Τέλος καταγγέλλουμε την δηλητηρίαση, τον βασανισμό και την εξόντωση των αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Αρβανιτιάς και καλούμε τους πολίτες αν γνωρίζουν κάτι να το καταγγείλουν άμεσα στην αστυνομία.


Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου 6/1/2021


Η προ ημερών ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλίου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης:

«Χρηματοδότηση του Δήμου Ναυπλιέων για την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Μάκη Βορίδη, Θεόδωρου Λιβάνιου και Θεόδωρου Σκυλακάκη, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 28η Δεκεμβρίου (Φ.Ε.Κ. Β’ 5732) ο Δήμος Ναυπλιέων βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους που χρηματοδοτούνται για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων με το ποσό των 16.977 ευρώ.


Ο Δήμος Ναυπλιέων καθ’ όλη την διάρκεια του έτους από ιδίους πόρους έχει ξοδέψει πολλαπλάσια χρήματα, χρήματα που προέρχονται από τους δημότες για να μπορέσουν τα αδέσποτα ζώα να έχουν την φροντίδα που πρέπει.


Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά κατά καιρούς (1150 δράσεις, στειρώσεις, υιοθεσίες, εμβολιασμοί, φιλοξενίες, θεραπείες κ.τ.λ. ) σε όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος μας και αφορά τα αδέσποτα ζώα και ειδικά την περίοδο της πανδημίας, από τον Μάρτιο και μετά, οι ενέργειες του Δήμου Ναυπλιέων εντατικοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι δαπάνες, με τα χρήματα όλα να προέρχονται από τους δημότες μας και μόνο.


Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εθελοντές στον διαρκή αγώνα για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, όπως κάνουμε μέχρι τώρα σε συνεργασία με ακούραστους φιλόζωους και τα μέλη της Ζωοφιλικής Ένωσης Ναυπλίου.»

3 προβολές0 σχόλια

Περί ευθυνών αναδημοσίευσης άρθρων

Το Posters Blog καθημερινά δημοσιεύει άρθρα από τους δικούς του αλλά και από άλλους αρθρογράφους.

Όσον άφορα τα άρθρα που προέρχονται από άλλους αρθρογράφους το Posters Blog ουδεμία ευθύνη φέρει για το περιεχόμενο των άρθρων που αναδημοσιεύονται.

Επίσης το κάθε άρθρο που αναδημοσιεύεται δεν αποτελεί άποψη και θέση του Posters Blog και οι θέσεις και απόψεις των άρθρων από αναδημοσίευση δεν υιοθετούνται από εμάς.

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε τ