google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Ελλάδα και Αλβανία πάνε στην Χάγη για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών;
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Ελλάδα και Αλβανία πάνε στην Χάγη για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών;

Έγινε ενημέρωση: 2 Ιαν 2022

Φωτογραφία από την Documento

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα ανακοινώθηκε ότι αν δεν υπάρξει σύγκληση απόψεων στο θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών θα γίνει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προκειμένου να λυθεί έτσι το ζήτημα αυτό που έχει προκύψει μεταξύ των δύο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο πολιτικοί ανέφεραν ότι θα υπάρξει ένα εύλογο και ορισμένου χρόνου διάστημα κατά το οποίο θα πραγματοποιηθούν διμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο θα είναι για παράδειγμα ένα με δύο έτη και μετά θα γίνει η τελική παραπομπή στην Χάγη για το ζήτημα της διαφοράς μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την οριοθέτηση των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών.

Σε περίπτωση λοιπόν που εντός του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος δεν υπάρξει σύγκληση τω ν απόψεων μεταξύ των δύο κρατών συμφωνήθηκε ότι θα συνταχθεί και θα συναφθεί ένα συνυποσχετικό μεταξύ των δύο χωρών πάλι εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος που θα οριστεί για την σύναψή του, για να μεταφερθεί τότε οριστικά η διαφορά των δύο χωρών στην Χάγη όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.



Με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, E.Rama, στα Τίρανα. Συζητήσαμε για διμερή θέματα, τις περιφερειακές εξελίξεις και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων – I met with #Albania PM @ediramaal. Bilateral issues, regional developments & #WesternBalkans #EU perspective in focus pic.twitter.com/DeRmrZc1Kp — Nikos Dendias (@NikosDendias) October 20, 2020
0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page