google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Εξαπάτηση εκατομμυρίων πολιτών από την εφαρμογή FaceApp
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Εξαπάτηση εκατομμυρίων πολιτών από την εφαρμογή FaceApp

Το FaceApp είναι μία εφαρμογή που ήδη μέσα σε μία εβδομάδα έχει εγκατασταθεί σε εκατομμύρια συσκευές χρηστών με αποτέλεσμα όντως να έχει γίνει κυριολεκτικά viral.

Πρόκειται ίσως για την πιο δημοφιλή εφαρμογή που μας επιτρέπει να δούμε πως θα φαινόμαστε όταν πια γεράσουμε. Αυτό φαίνεται να είναι πολύ διασκεδαστικό για εκατομμύρια ανθρώπους, όμως η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει μία δυνατότητα που κανείς μέχρι τώρα δεν είχε φανταστεί ότι μπορεί να έχει. Τι γίνεται όμως όταν αυτή η κρυφή προφανώς δυνατότητα της συγκεκριμένης εφαρμογής έχει να κάνει με τα προσωπικά μας δεδομένα;

Ανεβάζοντας λοιπόν φωτογραφίες στις οποίες οι χρήστες απολαμβάνουν τον εαυτό τους με άσπρα μαλλιά και ρυτίδες παραχώρησαν χωρίς να το γνωρίζουν στην εφαρμογή τα προσωπικά τους δεδομένα και τις φωτογραφίες τους, τα οποία μπορεί ανετότατα το FaceApp να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει χωρίς καν την συγκατάθεσή μας.

Σύμφωνα πάντως με τους όρους χρήσης του FaceApp, ο κάθε χρήστης διατηρεί τον έλεγχο ως προς το “περιεχόμενό” τους, τα προσωπικά τους δεδομένα δηλαδή αλλά ειδικά στην προκειμένη στο πρόσωπό τους. Παρόλα αυτά όμως, η εφαρμογή έχει επίσης την κρυφή δυνατότητα να μπορεί χρησιμοποιήσει όλο το περιεχόμενο που έχει “ανέβει” σε αυτήν, όπως ακριβώς θέλει, όπου θέλει και κυρίως για όσο καιρό θέλει.

Η εταιρεία-ιδιοκτήτης, της εφαρμογής, η ρωσική Wireless Labs, πάντως έχει προφανώς την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα μας όπως η ίδια θέλει και επιθυμεί,, όπως ας πούμε για παράδειγμα στην δημιουργία ενός αλγορίθμου αναγνώρισης προσώπου καθώς επίσης και σε διάφορες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει τελικά να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί με τα προσωπικά μας δεδομένα και αυτό σημαίνει βέβαια ότι δεν πρέπει να τα δίνουμε οπουδήποτε και ειδικά δημόσια γιατί αλλιώς ο κίνδυνος που διατρέχουμε όλοι μπορεί να είναι μεγάλος.

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page