google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Εξαπάτηση μέσω αγγελιών στο internet
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Εξαπάτηση μέσω αγγελιών στο internet

netadds

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων εξαπάτησης μέσω διαφόρων αγγελιών πώλησης προϊόντων στο internet.Φαίνεται πως το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό τώρα τελευταία με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου να γίνονται θύματα.

Πρόσφατα μάλιστα μέσα σε γνωστό forum υπήρξε τέτοιο κρούσμα.Ο χρήστης ονόματι Miatakos είχε δημοσιεύσει μία αγγελία σε γνωστό forum και πωλούσε κάποιο αξεσουάρ ηλεκτρονικών υπολογιστών σε αρκετά ευνοϊκή τιμή.Η διαδικασία που ακολουθήθηκε τελικά για την πώληση και αποστολή του προϊόντος στον αγοραστή έχει ως εξής:

Πρώτον ο Miatakos δεν δέχτηκε να πληρωθεί μέσω αντικαταβολής όταν δηλαδή ο ταχυδρόμος θα παρέδιδε το προϊόν στον αγοραστή θα έπαιρνε τα χρήματα τα οποία μέσω κάποιας κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό θα τα μετέφερε στον Miatakos ο οποίος όπως προαναφέρθηκε αρνήθηκε την αντικαταβολή με την αιτιολογία ότι θα καθυστερούσε να πάρει τα χρηματά του.

Δεύτερον ο Miatakos υπόδειξε στον αγοραστή ότι επιθυμεί πληρωμή με ταχυδρομική επιταγή και αφού έπαιρνε τα χρήματα θα έστελνε και το προϊόν.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη αφού πήρε τα χρήματα και δεν έστειλε ποτέ το προϊόν στον υποψήφιο αγοραστή με αποτέλεσμα ο δεύτερος να χάσει τα χρήματά του και ο πρώτος απλά να τον εξαπατήσει.

Από το forum όπου και παλιότερα είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο όμως η διαχείριση του forum απέτρεψε τα χειρότερα αφού ενημέρωσε έγκαιρα τους χρήστες για το συμβάν κάτι που στην περίπτωση του Miatakos δεν έχει γίνει ακόμα χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε τον λόγο που δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση από τον διαχειριστή του forum για το θέμα αλλά ελπίζουμε πως αυτό θα γίνει σύντομα.

Επειδή λοιπόν το φαινόμενο αυτό της εξαπάτησης μέσω αγγελιών πώλησης-αγοράς προϊόντων στο internet δεν μας είναι πρωτόγνωρο αλλά θα λέγαμε πως είναι ιδιαίτερα γνωστό καλό είναι να φυλαγόμαστε και να προσέχουμε συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί αν μας γλιτώσουν από την όποια προσπάθεια και απόπειρα εξαπάτησης που τυχόν γίνει σε βάρος μας.

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέξουμε σε μία αγγελία πώλησης προϊόντων στο internet.

  1. Τις κριτικές που έχουνε γίνει στον πωλητή θετικές και αρνητικές θα μας δώσουν σίγουρα πληροφορίες για ποιόν του πωλητή.

  2. Τις αξιολογήσεις που έχουν γίνει στον πώλητή και πάλι θετικές και αρνητικές και αν η πλειοψηφεία των αξιολογήσεων είναι αρνητικές τότε αυτό θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις γιατί είανι πιθανόν κάτι να μην πάει καθόλου καλά.

  3. Το προφιλ του πωλητή στο site/forum έτσι ώστε να πάρουμε πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες συναλλαγές από αγοραπωλησίες του πωλητή ώστε να δούμε αν είναι αξιόπιστος ή όχι.

  4. Τον αριθμό πωλήσεων του πωλητή ο οποίο ειδικά αν είναι αρκετά μικρός και με πολλές θετικές αξιολογήσεις και κριτικές και σχεδόν καθόλου αρνητικές αξιολογήσεις ή κριτικές τότε καλό θα είναι αν τον αποφύγουμε γιατί είναι πιθανό οι αξιολόγησεις να έχουν γίνει από τον ίδιο με διαφορετικό βέβαια λογαριασμό στο site/forum που είδαμε την αγγελία φαινόμενο που δυστυχώς είανι αρκετά συχνό.

Τι πρέπει να κάνουμε αν κάποιο από τα παραπάνω κρητήρια μας δείξει ότι κάτι ύποπτο είναι πιθανό να συμβαίνει με τον πωλητή που έχουμε απεναντί μας κοιτάζοντας προσεκτικά την αγγελία του.

  1. Ενημερώνουμε άμεσα τον διαχειριστή του site/forum που είδαμε την αγγελία έτσι ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από μεριάς της διαχείρισης της ιστοσελίδας αγγελιών έτσι ώστε να αποφευχθούν άμεσα τα χειρότερα.

  2. Αν η αγγελία έχει αναρτηθεί σε κάποιο φόρουμ τότε κάνουμε αμέσως όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω και συγχρόνως ανοίγουμε ένα topic και ενημερώνουμε τα ύπολοιπα μέλη για το θέμα αυτό.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε αρκετά με αυτό το άρθρο έτσι ώστε να μην πέσετε και εσείς θύματα εξαπάτησης μέσω αγγελιών πώλησης προϊόντων στον χώρο του διαδυκτύου.

0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page