google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Επιστολή στο Σωματείο Φιλοζωικής Δράσης Ναυπάκτου σχετικά με την επανένταξη 200 αδέσποτων σκυλιώνΕπιστολή στο Σωματείο Φιλοζωικής Δράσης Ναυπάκτου αναφορικά με την επανένταξη των 200 αδέσποτων φιλοξενούμενων σκυλιών στο δικό της δηλαδή του φιλοζωικού σωματείου το καταφύγιο, αποστέλλει η Ομάδα Των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece, παροτρύνοντας τους εθελοντές φιλόζωους της Ναυπάκτου να μην επανεντάξουν τα 200 αδέσποτα φιλοξενούμενα σκυλιά καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει επιθετικές αγέλες αδέσποτων σκυλιών, με πολύ σοβαρό τον κίνδυνο για τον τραυματισμό των διερχόμενων ανθρώπων από τα εξαγριωμένα λόγω της έλλειψης τροφής σκυλιά, αλλά καθώς επίσης τους επισημαίνει και τους προϊδεάζει κιόλας θα λέγαμε για τους κινδύνους της φόλας.


Επιπλέον αντί για όλα αυτά τα περί επανένταξης των 200 σκυλιών σενάρια η Ομάδα Των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece προτείνει στο Σωματείο Φιλοζωικής Δράσης Ναυπάκτου να κινηθεί νομικά κατά του Δήμου της Ναυπακτίας για την έλλειψη καταφυγίου και εκφράζει την αντίθεσή της και την διαφωνία της με το να διαχειρίζεται ο Φιλοζωικός Σύλλογος της κάθε περιοχής αντί για τον Δήμο εκείνος τα αδέσποτα σκυλιά.


Αναλυτικά παρακάτω παρατίθεται αυτούσια η επιστολή της Ομάδας Των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece προς το Σωματείο Φιλοζωικής Δράσης Ναυπάκτου, διατυπωμένη και παρατεθειμένη ακριβώς όπως την λάβαμε.


«Αγαπητοί συναγωνιστές φιλόζωοι στην Ναύπακτο, ως η Ομάδα Των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece, με την παρούσα επιστολή θέλουμε ν α σας εκφράσουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με τους χειρισμούς που ετοιμάζεστε να κάνετε όσον αφορά την επανένταξη των 200 αδέσποτων φιλοξενούμενων σκυλιών στο καταφύγιο σας, από εκεί σε όλη την πόλη και τα περίχωρά της.


Θέλουμε να σας εκφράσουμε λοιπόν την ανησυχία μας για το θέμα αυτό καθώς η επανένταξη ενός τόσο μεγάλου αριθμού αδέσποτων σκυλιών μέσα σε μία μικρή πόλη όπως η Ναύπακτος, μπορεί και ενδεχομένως σίγουρα θα δημιουργήσει τεράστιες και ίσως επιθετικές αγέλες αδέσποτων σκυλιών σε όλη την πόλη με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τα σκυλιά αλλά και τους ανθρώπους.


Και γιατί το λέμε αυτό! Πρώτα από όλα μία αγέλη αδέσποτων σκύλων όσο πιο μεγάλη είναι τόσο πιο επιθετική γίνεται αναζητώντας τροφή και μπορεί δυστυχώς με μεγάλη άνεση να επιτεθεί στους ανθρώπους και να έχουμε θύματα σε όλα τα τοπικά νοσοκομεία με απλά δαγκώματα ή και σοβαρούς τραυματισμούς.


Επιπλέον είναι πολύ πιθανό το σενάριο της φόλας στην πόλη σας αν συμβεί τελικά αυτό το πράγμα με την επανένταξη των 200 αδέσποτων σκυλιών στο φυσικό τους περιβάλλον που δυστυχώς αυτήν την στιγμή είναι η πόλη της Ναυπάκτου με τα περίχωρά της.


Και τώρα μα καλά θα μας πείτε δηλαδή μέσα σε όλον αυτόν τον πανικό εσείς ρε παιδιά τι ακριβώς μας προτείνετε να κάνουμε!


Η πάγια θέση της ομάδας μας λοιπόν όσον αφορά το θέμα αυτό είναι πρώτα από όλα αν μην υπάρχει καμία συνεργασία του φιλοζωικού συλλόγου με τον εκάστοτε δήμο και αυτό γιατί ο δήμος επαφίεται στο ότι οι εθελοντές θα τα κάνουν όλα και οπότε ο Δήμος αδρανεί με την σειρά του και δεν κουνιέται καθόλου με αποτέλεσμα πάντοτε να μην γίνεται τίποτα και να μην λύνεται το πολύ σοβαρό πρόβλημα αυτό.


Η λύση λοιπόν που προτείνουμε εμείς είναι να μην συνεργάζεται ποτέ ο φιλοζωικός σύλλογος με τον Δήμος και να βγαίνει πάντα το φιλοζωικό σωματείο στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ζώων αφού άλλωστε εμείς όπως λέμε πάντα και σας Πανελλαδική Φιλοζωική Ομάδα, ότι σε κάθε περίπτωση για τα ζώα εμείς είμαστε και είμαστε πάντοτε η φωνή τους αφού άλλωστε δεν μπορούν αυτά να φωνάξουν θα φωνάζουμε πάντοτε εμείς για αυτά.


Τι προτείνουμε λοιπόν εμείς στην περίπτωση αυτή. Πρώτα από όλα θα σας ζητήσουμε να μην πραγματοποιήσετε για επ'ουδενί λόγο την επανένταξη των αδέσποτων σκύλων αυτών για κανέναν απολύτως λόγο. Μπορεί πραγματικά να γίνει επικίνδυνο. Σας συστήνουμε λοιπόν και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα να γίνει από την μεριά σας ως φιλοζωικό σωματείο που είστε μία μηνυτήρια αναφορά στο εισαγγελέα της περιοχής σας εναντίον του Δήμου διότι από ότι καταλαβαίνουμε εμείς ο Δήμος σας δεν έχει όπως υποχρεούται άλλωστε και από τον νόμο να έχει καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Επιπλέον μέχρι να γίνει το καταφύγιο θα σας παρακαλούσαμε πάρα πολύ να μην λήξετε την συνεργασίας με τον Δήμο προκειμένου έστω και την ελάχιστη σε ποσότητα τροφή που σας δίνει να την εξασφαλίζεται για τα αδεσποτάκια που φιλοξενείτε.

Επίσης καλό θα ήταν όταν με το καλό δημιουργηθεί το καταφύγιο του Δήμου τότε και μόνο τότε να λυθεί η συνεργασία μεταξύ σας οριστικά και αμετάκλητα καθότι κατά την άποψή μας ο φιλοζωικός σύλλογος η δουλειά που έχει να κάνει είναι να συμμετέχει στην λύση του προβλήματος και όχι να το διαχειρίζεται ο ίδιος.


Με ευχές για καλές γιορτές και χαρούμενο και ευτυχισμένο το 2022, πάντοτε στην διάθεσή σας,


Η Ομάδα Των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece

Αθήνα 18/12/2021»

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page