google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Ετικέτα «Υπό αμφισβήτηση» από το Facebook στις ΗΠΑ για τις ανακριβείς ειδήσεις
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Ετικέτα «Υπό αμφισβήτηση» από το Facebook στις ΗΠΑ για τις ανακριβείς ειδήσεις

a33dc71808b69730ab9475a71986ad83

Μία καινούρια ετικέτα άρχισε να εμφανίζεται στο timeline των Αμερικανών χρηστών του Facebook από την Παρασκευή, στην προσπάθεια του κοινωνικού δικτύου να αντιμετωπίσει τη διάδοση ανακριβών ειδήσεων.


Το νέο χαρακτηριστικό εντοπίσθηκε από το σάιτ Gizmodo, διαπιστώνοντας πως σε ορισμένες ψευδείς ειδήσεις υπήρχε η ετικέτα «Υπό αμφισβήτηση» («disputed»).

Όπως αναφέρει στο Κέντρο Βοήθειας το κοινωνικό δίκτυο, οι ειδήσεις που επισημαίνονται από τους χρήστες ως ψευδείς ελέγχονται από οργανισμούς όπως οι Politifact και Snopes.com. Αν αυτοί βρουν πως οι αναρτήσεις είναι όντως αβάσιμες, τότε προσθέτουν την ετικέτα.

Οι οργανισμοί αυτοί έχουν υπογράψει τον κώδικα δεοντολογίας του Poynter Institute, μίας μη κερδοσκοπικής σχολής δημοσιογραφίας. Μεταξύ άλλων, ο κώδικας θα διασφαλίζει καθεστώς διαφάνειας στη χρηματοδότησή τους.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη κατά πόσο η προσθήκη της ετικέτας σε μία ανάρτηση θα επηρεάζει την αξιολόγησή της από τους αλγόριθμους του κοινωνικού δικτύου και επομένως τη συχνότητα προβολής της. Τουλάχιστον θεωρητικά, πάντως, είναι λιγότερο πιθανό κάποιος χρήστης να κοινοποιήσει μία είδηση που είναι διαπιστωμένα ψευδής.

0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page