google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Η Ε.Ε. ενισχύει την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Η Ε.Ε. ενισχύει την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο


Ένα ακόμη βήμα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, επιχειρεί… να κάνει η Ευρώπη. Σε αυτήν την κατεύθυνση, κινήθηκε χθες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, το οποίο ενέκρινε κείμενο συμπερασμάτων, με το οποίο ζητά την ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε ολόκληρη την Ε.Ε., σύμφωνα με την εντολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου 2017. Το Συμβούλιο επικροτεί την πρόθεση να συσταθεί ένα παγκοσμίου κύρους ευρωπαϊκό πλαίσιο πιστοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, με στόχο να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στις ψηφιακές λύσεις. Στα συμπεράσματα επισημαίνεται ο σημαντικός δεσμός μεταξύ της εμπιστοσύνης στην ψηφιακή Ευρώπη και της επίτευξης ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο σε ολόκληρη την Ε.Ε. Ιδιαίτερη προσοχή αποδίδεται στην αντοχή της κρυπτογράφησης, που χρησιμοποιείται σε προϊόντα και υπηρεσίες εντός της ενιαίας ψηφιακής αγοράς. Μεταξύ άλλων μέτρων, που επισημαίνει το Συμβούλιο, είναι η παροχή των αναγκαίων μέσων επιβολής του νόμου για την αντιμετώπιση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, η ανάπτυξη συντονισμένης αντίδρασης σε επίπεδο Ε.Ε. έναντι των μεγάλης κλίμακας συμβάντων και κρίσεων στον κυβερνοχώρο και η τακτική διεξαγωγή πανευρωπαϊκών ασκήσεων ασφαλείας στον κυβερνοχώρο. Όσον αφορά την παγκόσμια και τη διπλωματική πτυχή της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, το Συμβούλιο αναγνωρίζει τη σημασία που έχει η διεθνής συνεργασία και χαιρετίζει τη δημιουργία ενός σαφούς πλαισίου για την αξιοποίηση των πολιτικών, διπλωματικών και οικονομικών εργαλείων που έχει στη διάθεσή της η Ε.Ε. προς αντιμετώπιση των κακόβουλων δραστηριοτήτων εντός του κυβερνοχώρου.

Διαθέσιμοι πόροι Στο κείμενο των συμπερασμάτων τονίζεται η ανάγκη να διαθέσουν όλα τα κράτη – μέλη τους αναγκαίους πόρους και τις επενδύσεις υπέρ της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Εκφράζουν ικανοποίηση για την πρόθεση να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες της Ε.Ε. στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης στον κυβερνοχώρο με τη δημιουργία ενός δικτύου κέντρων ικανοτήτων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε ολόκληρη την Ένωση.

“Η εγκληματικότητα και οι κρατικά υποκινούμενες κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες παγκόσμιες απειλές για τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας. Ήδη, χάνουμε παγκοσμίως περίπου €400 δις κατ’ έτος, λόγω των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Αυτό υπογραμμίζει, σαφώς, την ανάγκη να χρησιμοποιήσει η Ε.Ε. τα διαθέσιμα εργαλεία, ώστε να αυξήσει τη σταθερότητα στον κυβερνοχώρο και να αντιμετωπίσει τα συμβάντα μεγάλης κλίμακας στον κυβερνοχώρο. Η Ε.Ε. οφείλει απλώς να παραμείνει στην πρωτοπορία του χώρου αυτού”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Εσθονίας και πρόεδρος της συνόδου του Συμβουλίου, κ. Matti Maasikas.

“Η αύξηση των προσπαθειών και των επενδύσεων μας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αποτελεί προϋπόθεση για την οικοδόμηση ισχυρής και αξιόπιστης ενιαίας ψηφιακής αγοράς για τους πολίτες μας”, προσέθεσε ο ίδιος.


0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page