google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Κατά 50% αυξήθηκε το 2016 η εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών παγκοσμίως
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Κατά 50% αυξήθηκε το 2016 η εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών παγκοσμίως

ea2fa17ec8c51d266b7185be32c4c9bf


Αύξηση λίγο μεγαλύτερη από 50% παρουσίασε πέρυσι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών πάρκων σε όλο τον πλανήτη. Σύμφωνα με μελέτη του οργανισμού SolarPower Europe, πέρυσι δημιουργήθηκαν νέες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις 76 Gigawatt, έναντι 50 GW το 2015.


Πρωταγωνιστές ήταν η Κίνα και οι ΗΠΑ, καθώς και στις δύο χώρες σχεδόν διπλασιάστηκε πέρυσι η εγκατεστημένη ισχύς. Έτσι, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα φωτοβολταϊκά αγγίζουν πλέον τα 305 GW, από μόλις 50 GW που ήταν το 2010.

Η βιομηχανία της ηλιακής ενέργειας θεωρεί “πολύ σημαντικές” τις παραπάνω επιδόσεις, υποστηρίζοντας πως η τεχνολογία είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Εξάλλου, στον τομέα των φωτοβολταϊκών, χάρις στην τεχνολογία η τιμή των πάνελ έχει μειωθεί κατά 60% την περασμένη δεκαετία.

Στην Ευρώπη, πάντως, αν και η εγκατεστημένη ισχύς πέρυσι ξεπέρασε το ορόσημο των 100 GW, συνολικά άγγιξε μόλις τα 104 GW. Ένας σημαντικός λόγος είναι πως στη “Γηραιά Ήπειρο” έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια οι επιδοτήσεις για τη δημιουργία νέων πάρκων.

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page