google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κινέτα – Καήκανε και σπίτια!
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κινέτα – Καήκανε και σπίτια!

DiywANsXUAEo8xa

Μεγάλη πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στα Γεράνια Όρη από τις 12 το μεσημέρι, ακριβώς πάνω από την Κινέτα, μέσα στο πευκόδασος στην περιοχή Αέρα και λόγω των ισχυρών ανέμων είναι δύσκολη η κατάσβεσή της.

Τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς είναι πέντε και εκτείνονται σε μια απόσταση 6 χιλιομέτρων.

«Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές καθώς οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την πυκνή καύσιμη ύλη συνεργούν στην ταχύτατη εξέλιξή της. Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για τον περιορισμό των συνεπειών αλλά οι καταβατικοί άνεμοι έχουν εξαπλώσει τις φλόγες και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών»τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων στην περιοχή η πυρκαγιά έφτασε στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα βόρεια της Κινέτας όπου κάηκαν αυλές, ενώ απείλησε και τον οικισμό Πανόραμα. Νωρίτερα δόθηκε εντολή για εκκένωση των κατοικιών στην παλιά και Νέα Κινέτα.

4513071
37586937_1851933911538417_3891973357884669952_n

Φωτογραφία από το CNN.gr


37677297_1851934171538391_2558980770957885440_n

Φωτογραφία από το CNN.gr


Με εντολή της αστυνομίας λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς έχουν διακοπεί στην περιοχή και τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Νωρίτερα, αρκετοί κάτοικοι είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους φοβούμενοι τα χειρότερα. Κλειστά είναι και τα δυο ρεύματα της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών- Κορίνθου και της παλιάς Εθνικής Οδού. Η πυρκαγιά έχει πάρει κατεύθυνση προς την θάλασσα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Μεγαρέων, Σταύρο Φωτίου.

Σύμφωνα με δήλωση του Αντιδήμαρχου Μεγαρέων κ. Φυλακτού  δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τρεις οικισμοί για την ασφάλεια των κατοίκων λόγω της μικρής απόστασης της πυρκαγιάς από τους τρεις οικισμούς, πράγμα το οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί άμεσα και  με ασφάλεια, ενώ παράλληλα η ΔΕΗ προχωράει σε ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος για την διευκόλυνση της κατάσβεσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, διατηρείται ετοιμότητα διάθεσης περαιτέρω μέσων και επίγειων μηχανημάτων ανάλογα με τι θα ζητήσουν οι αρμόδιες αρχές.

Τελικά συμμετέχουν και  οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Επτά εναέρια μέσα πυρόσβεσης (4 αεροσκάφη CL-415, 1 αεροσκάφος CL-215, και 2 ελικόπτερα CH47-D με κάδο), τρεις προωθητές γαιών, υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος C-27 για μεταφορά πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη έχουν διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις στον κρατικό μηχανισμό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα Αττικής, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

This slideshow requires JavaScript.

0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page