google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Μπλε καβούρια Ατλαντικού στις θάλασσες της Κρήτης
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Μπλε καβούρια Ατλαντικού στις θάλασσες της Κρήτης

apobasi-stin-kerkura-ekanan-ta-mple-kabouria.w_l1541231163

Σε Ελούντα και Αλμυρό έκαναν την εμφάνισή τους τα έγχρωμα καβούρια – Δίχως τέλος η θαλάσσια… εισβολή στη Μεσόγειο

Αυτοί είναι οι μπλε κάβουρες Ατλαντικού, οι οποίοι εντοπίζονται πλέον και σε θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Κρήτης, όπως συνέβη πρόσφατα σε Ελούντα και Αλμυρό.

Οι μπλε κάβουρες όπως και οι γαρίδες μήκους 23 εκατοστών, με τις τελευταίες μάλιστα να αλιεύονται στο Καλό Χωριό, μπορούν να επιφέρουν επιπλέον έσοδα στην τοπική οικονομία, καθώς πρόκειται για ξενικά είδη τα οποία μπορούν να καταναλωθούν.

Συνολικά, 60 ξενικά είδη έχουν εξαπλωθεί στη Μεσόγειο, από τη διάνοιξη της διώρυγας του Σουέζ, με τις επιπτώσεις να είναι ορατές τα τελευταία χρόνια και στο θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού μας.

Τέσσερα ωστόσο είναι τα επικίνδυνα ψάρια τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των λαγοκέφαλων, με κύριο χαρακτηριστικό, τα 4 μεγάλα δόντια που σχηματίζουν ένα ράμφος παπαγάλου και που όταν κινδυνεύουν φουσκώνουν σαν μπάλα, όπως μας περιέγραψε η επιστήμονας στο ΕΛΚΕΘΕ Νότα Περιστεράκη.

kavouri

Με φόντο τους δεκάδες λεσεψιανούς μετανάστες από την Ερυθρά θάλασσα, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων και φίλων θαλάσσης δήμου Αγίου Νικολάου προχώρησαν σε ανάρτηση στο facebook για τα ξενικά είδη που είναι επικίνδυνα για κατανάλωση, για αυτά που είναι ακίνδυνα αλλά και για αυτά που τρώγονται, για την ενημέρωση του κόσμου.

Και ενώ οι αλιείς διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ζημιές στα εργαλεία αλλά και στα αλιεύματά τους από τους λαγοκέφαλους, το κράτος εξακολουθεί να αδιαφορεί στα αιτήματα των επιστημόνων για χρηματοδότηση προκειμένου να υπάρξει μελέτη γύρω από τον πληθυσμό τους και όχι μόνο ώστε να παρθούν τα αναγκαία μέτρα, με καινοτόμα μέσα.

Πηγή hxonews.gr

1 Προβολή0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page