google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Νέο κρούσμα “τηλεφωνικής απάτης” στα Γιάννενα – Ενημερώστε τους ηλικιωμένους!!!

1000800p1607ednmainimg-agzzzzzjd

Νέο κρούσμα, ένα από τα πάρα πολλά που έχουν σημειωθεί στην Ήπειρο, παρουσιάστηκε στα Γιάννενα, σχετικό με απάτη μέσω τηλεφώνου.

Λόγω του ότι οι απατεώνες φαίνεται πως ξεφυτρώνουν ο ένας μετά τον άλλον, θα πρέπει οι πολίτες και κυρίως οι ηλικιωμένοι, μιας και σε αυτούς στοχεύουν, να είναι ενημερωμένοι και υποψιασμένοι. Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα πρέπει αν ενημερώνουν τις αρχές.

Η μέθοδος πλέον γνωστή και σκοπός να αποσπάσουν χρήματα.

Τηλεφωνούν με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με θύμα ανήλικο και θύτη συγγενικό πρόσωπο του υποψήφιου θύματος και προσποιούμενοι από δικηγόρους μέχρι και αστυνομικούς ακόμα και γιατρούς, έχουν σαν σκοπό να αποσπάσουν χρήματα επικαλούμενοι την «ιδιότητα» τους για να απεμπλακεί, το συγγενικό τους άτομο, από τις συνέπειες. Η ψυχολογική πίεση που ασκούν είναι μεγάλη και κάθε φορά χρησιμοποιούν και διαφορετική δικαιολογία και τακτική.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου με αφορμή το περιστατικό εξαπάτησης και απόπειρων εξαπάτησης πολιτών στα Ιωάννινα, με τη μέθοδο της «τηλεφωνικής απάτης», από επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα με δόλιους τρόπους  και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, καλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και απόπειρας, να απευθύνονται αμέσως στην Αστυνομία στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «100» .

Συγκεκριμένα, οι δράστες ακολουθούν την εξής μεθοδολογία: 

Απάτη με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος 

• Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς, προσποιούμενοι άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς και άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού. 

• Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου, να αποσυρθεί η μήνυση και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων. 

• Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα. 

• Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο.

Τέλος, παρακαλούνται οι οικείοι ηλικιωμένων ατόμων, οι φορείς και οι κοινωνικές δομές να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων.

Πηγή: pamepreveza.gr

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page