google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
top of page
  • zoolifegr7

Ο Δήμος Ναυπλίου πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης στους εθελοντές μοιράζοντας ζωοτροφές


Ο Δήμος Ναυπλιέων πέταξε τον μπαλάκι της ευθύνης της σίτισης των αδέσποτων στους εθελοντές όταν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, διένειμε έναν (1) τόνο ξηρά τροφή στους φιλόζωους εθελοντές, μη αποδεχόμενος προφανώς την δικιά του ευθύνη απέναντι στα αδέσποτα προβάλλοντας ως φιλοζωικό του έργο το να μη μείνει κανένα αδέσποτο ζώο χωρίς τροφή τις δύσκολες μέρες τις καραντίνας


Για την διανομή των τροφών επιλήφθηκαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Λέντζος καθώς επίσης και μέλη της Ζωοφιλικής Ένωσης Ναυπλίου , τα οποία βρέθηκαν εκεί για την πρώτη φάση της διανομής αφού θα ακολουθήσουν κι άλλες, βάσει των αναγκών που θα προκύψουν.


Φυσικά δεν έλλειψαν και τα παρατράγουδα αφού όπως καταγγέλλει δημότισσα του Ναυπλίου στο facebook δεν της έδωσαν τροφή για τα αδέσποτα που φροντίζει με την αιτιολογία ότι κατακρίνει τον δήμο δημόσια!


Φυσικά η απάντηση της Ζ.Ε.Ν.(Ζωοφιλικής Ένωσης Ναυπλίου) δεν άργησε να έρθει και μάλιστα μας αναφέρει δημόσια μέσω του facebook ότι «Όσο για μια κυρία που λέει δεν της έδωσε εκπρόσωπος της ΖΕΝ τροφή θα της απαντήσω ότι αν ερχόταν θα έπερνε. Τροφές ντιλίβερι δυστυχώς δεν κάνει κανείς. Τώρα γιατί δεν είχε τα μούτρα κάποιος να έρθει αυτο το ξέρει μόνο ο ίδιος. Στην επόμενη διανομή τροφής λοιπόν να μιλάει κάποιος μόνο αν έρθει και δεν πάρει.»

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Ζ.Ε.Ν. την ίδια μέρα αναφέρει ότι:«Σήμερα δόθηκαν τροφές για τα αδέσποτα και φυσικά όπως κάθε φορέα η ΖΕΝ ήταν εκεί. Είμασταν εκεί όχι για να επιλέξουμε ποιοι θα πάρουν αλλά για να δούμε αν θα έρθουν και άλλοι εθελοντές και να σημειώνουμε ποιοι δεν πήραν. Σας το είπαμε και στην προηγουμένη καραντίνα ότι δεν μπορούν να έρχονται πάρα πολλά σακιά και να μαζεύονται πάρα πολλοί σε ένα σημείο απαγορεύεται. Πήραν λοιπόν σήμερα είκοσι εθελοντές τροφή που ταΐζουν σε διάφορα σημεία.


Άκουσα λοιπόν ότι πήραν τροφή μόνο όσοι τα είχαν καλά με τον δήμο και ότι ήρθαν και κάποιοι και δεν πήραν. Επειδή έχω την λίστα με τα ονόματα που πήραν θα τονίσω ότι αυτοί που πήραν τροφή κάθε άλλο παρά καλά τα έχουν με τον δήμο και κανένας δεν δίνει σημασία στο τι έχει πει ο καθένας κατά καιρούς. Αν ήταν έτσι καθένας από αυτούς που ήρθαν δεν θα έπρεπε να πάρει.

Όσο για μια κυριά που λέει δεν της έδωσε εκπρόσωπος της ΖΕΝ τροφή θα της απαντήσω ότι αν ερχόταν θα έπερνε. Τροφές ντιλίβερι δυστυχώς δεν κάνει κανείς. Τώρα γιατί δεν είχε τα μούτρα κάποιος να έρθει αυτό το ξέρει μόνο ο ίδιος.

Στην επόμενη διανομή τροφής λοιπόν να μιλάει κάποιος μόνο αν έρθει και δεν πάρει. Και μην μου πείτε ότι η Βάλια ,ο Σωκράτης και η Κεχαγιόγλου είναι κολλητάρια με εμάς και με τον δήμο αλλά ήρθαν και πήραν όπως και άλλοι εθελοντές. Όταν σταματήσετε λοιπόν μερικοί να βλέπετε παντού συνωμοσίες και δολοφόνους τότε ίσως μπορέσουμε να συνεννοηθούμε


Το μόνο που σίγουρα γνωρίζουμε όλοι είναι ότι ο μοναδικός σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι αποκλειστικά ο δήμος και όχι οι φιλοζωικές οργανώσεις.Επομένως λοιπόν θα έπρεπε επιτέλους ο δήμος Ναυπλίου να αξιοποιήσει τα συνεργεία του και να φροντίσει ο ίδιος για την σίτιση των αδέσποτων ζώων της πόλης του Ναυπλίου μέσω των συνεργείων του.


Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε τόσα χρόνια ο δήμος να έχει τοποθετήσει παντού ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδεσποτάκια και τα συνεργεία του να φροντίζουν για την συνεχή παροχή τροφής και νερού στα αδεσποτάκια κατά αυτόν τον τρόπο. Προφανώς κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν έγινε και για αυτό το πράγμα τώρα κάνει λόγο η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου η οποία στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «Καταγγέλουμε το γεγονός ότι ο δήμος Ναυπλίου παρά τις εκκλήσεις μας να αναλάβει ο ίδιος με τα συνεργεία του την σίτιση των αδέσποτων, ο δήμος επέλεξε για άλλη μία φορά να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης στους εθελοντές και όχι να αναλάβει ο ίδιος αυτό το δύσκολο έργο να ταϊστούν τα αδέσποτα για να μην πεθάνουν από την πείνα σε  όλη αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε γιατί και αυτά ζωούλες είναι και δεν φταίνε στην τελική σε τίποτα να την πληρώσουν αυτά.»


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φιλοζωικής Ομάδας Ναυπλίου η οποία μας καταγγέλλει ότι:


Πέταξαν τελικά το μπαλάκι στους εθελοντές...


«Ο Δήμος Ναυπλίου τελικά πέταξε για άλλη μία φορά το μπαλάκι της ευθύνης των αδέσποτων στους εθελοντές. Αρωγός του σε όλο αυτό όπως φάνηκε τελικά είναι η Ζ.Ε.Ν. και δεν μπορούμε πραγματικά να καταλάβουμε τον λόγο για τον οποίο ένας φιλοζωικός σύλλογος που προφανώς αποτελείται από εθελοντές να θέλει να στηρίξει αυτή την απαράδεκτη τακτική του δήμου και να πετάξει την ευθύνη για τα αδέσποτα από τον δήμο στους ομοϊδεάτες του εθελοντές.


Η αλήθεια όμως εδώ είναι ότι η στάση της Ζ.Ε.Ν. ως φιλοζωικός σύλλογος και εθελοντές είναι κατακριτέα ως και καταγγελτέα γιατί δεν είναι δυνατόν ένας φιλοζωικός σύλλογος να κρατάει τέτοια στάση και να επιτρέπει στον δήμο να ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης για άλλη μια φορά στους εθελοντές για την σίτιση των αδέσποτων, και συγχρόνως να μην γυρνάει ούτε καν να το καταγγείλει.

Απαράδεκτη είναι επίσης και η στάση του άλλου φιλοζωικού συλλόγου της πόλης μας «Οι Αδέσποτοι» διότι ούτε αυτός βγήκε να το καταγγείλει και να ζητήσει από τον δήμο Ναυπλίου να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στα αδεσποτάκια. Επίσης με βάση τα όσα αναρτήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικάζουμε ότι κάποιοι άνθρωποι που παρέλαβαν ζωοτροφές είναι πιθανόν μέλη του συγκεκριμένου φιλοζωικού συλλόγου. Επειδή όμως όσον αφορά το τελευταίο και επειδή ακριβώς όπως είπαμε εικάζουμε ότι είναι μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Ναυπλίου  «Οι Αδέσποτοι» κάποια άτομα που παρέλαβαν ζωοτροφές, άρα μπορεί να κάνουμε και λάθος και αν δεν είναι μέλη του εν λόγω φιλοζωικού συλλόγου τότε εκ των πρωταίρων ζητούμε συγγνώμη.

Επίσης έπεσε στην αντίληψή μας ένα περιστατικό το οποίο όμως δεν γνωρίζουμε αν είναι πραγματικό για αυτό και κρατάμε κάθε επιφύλαξη για το τι πραγματικά συνέβη την Πέμπτη το πρωί μεταξύ μελών της Ζ.Ε.Ν. και μιας εθελόντριας που όπως καταγγέλλει η ίδια μέλη της Ζ.Ε.Ν. δεν της επέτρεψαν να παραλάβει και η ίδια ζωοτροφές για τα αδέσποτα που φροντίζει, λέγοντάς της ότι δεν μπορούσε να πάρει τις τροφές γιατί κατακρίνει λέει τον δήμο δημόσια! Αν ισχύει ότι συνέβη αυτό τότε τότε περιστατικό αυτό είναι καταγγελτέο, αν όμως δεν συνέβη ποτέ αυτό και η συγκεκριμένη κυρία όπως ισχυρίστηκε η Ζ.Ε.Ν. ζήτησε τροφή μέσω ντελίβερι και δεν πήγε καν να την παραλάβει τότε θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι ότι με βάση ποια λογική θα μπορούσε κανείς να το ζητήσει αυτό. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς στην πραγματικότητα έχει συμβεί και για αυτό επιφυλασσόμαστε και δεν παίρνουμε καν θέση καθώς δεν είμασταν οι ίδιοι εκεί για να μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη.

Καταγγέλουμε το γεγονός ότι ο δήμος Ναυπλίου παρά τις εκκλήσεις μας να αναλάβει ο ίδιος με τα συνεργεία του την σίτιση των αδέσποτων, ο δήμος επέλεξε για άλλη μία φορά να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης στους εθελοντές και όχι να αναλάβει ο ίδιος αυτό το δύσκολο έργο να ταϊστούν τα αδέσποτα για να μην πεθάνουν από την πείνα σε  όλη αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε γιατί και αυτά ζωούλες είναι και δεν φταίνε στην τελική σε τίποτα να την πληρώσουν αυτά.


Τέλος να πούμε για μία ακόμη φορά ότι εμείς ΔΕΝ είμαστε φιλοζωικός σύλλογος αλλά απλά μία ομάδα φιλόζωων πολιτών που αγανακτήσαμε από την μία μεριά από την μέχρι τώρα δράση των υπαρχόντων φιλοζωικών συλλόγων η οποία ως τώρα δεν μας οδήγησε πουθενά αφού δεν άγγιξε καν την ρίζα του προβλήματος και από την άλλη από τις ενέργειες που θα έπρεπε αλλά δεν έχει κάνει ο δήμος μας αφού εν τέλει προτιμά να ασχολείται πιο πολύ με άλλα θέματα που αφορούν κυρίως τον τουρισμό αφήνοντας έτσι τα αδεσποτάκια κυριολεκτικά στην τύχης τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζωή των αδέσποτων ζώων στους δρόμους της όμορφης πόλης του Ναυπλίου αλλά και των γύρω περιοχών.

Και τονίζουμε επίσης ότι ο σκοπός μας δεν είναι να περιθάλπτουμε εμείς τα αδέσποτα σκυλιά αλλά να αναδεικνύουμε συνεχώς την ανάγκη να αναλαμβάνει ο δήμος ως ο κύριος σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνος την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, και όχι οι φιλοζωικοί σύλλογοι καθώς επίσης και διάφοροι άλλοι εθελοντές οι οποίοι με την σειρά τους ζητάνε διαρκώς βοήθεια μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την περίθαλψη των ζώων και ιδίως οικονομικής φύσεως.

Έτσι λοιπόν αντιλαμβανόμενοι την όλη κατάσταση καθώς επίσης και τις ανησυχίες αλλά και την αγανάκτηση των πολιτών για το πολύ σοβαρό και μείζον θέμα των αδέσποτων ζώων αποφασίσαμε να ιδρύσουμε αυτή την φιλοζωική ομάδα με σκοπό να προβληθούν θέσεις και προτάσεις με απώτερο βέβαια σκοπό την επίλυση αυτού του σοβαρού ζητήματος της ευζωίας των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται γύρω μας μέσα στις γειτονιές


Το μόνο σίγουρα σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι χάρη στο πείσμα των εθελοντών τα αδεσποτάκια της πόλης του Ναυπλίου δεν θα μείνουν νηστικά. Τώρα από εκεί και πέρα το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι κάποια στιγμή είτε ο δήμος θα καταλάβει πως ακριβώς πρέπει να δουλεύει για το θέμα των αδέσποτων ή ότι κάποιος από τους φιλοζωικούς συλλόγους της περιοχής θα πάρει επιτέλους στα σοβαρά το έργο του και θα διεκδικήσει από τον δήμο τα αυτονόητα.

11 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page