google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Παρολίγον τραγωδία μετά από επίθεση δεσποζόμενων σκυλιών σε μικρό παιδί μέσα σε παιδική χαρά! | Δελτ

Σε τραγωδία παρολίγο να εξελιχθεί η βόλτα μίας μητέρας με το νήπιο κοριτσάκι της σε χωριού της Κορινθίας όταν για άγνωστο λόγο δύο άγρια δεσποζόμενα σκυλιά επιτέθηκαν στο παιδί της προκαλώντας του μεγάλο σοκ αλλά και σοβαρό τραυματισμό.

Η μητέρα κατάφερε να σώσει το παιδί της από τα άγρια σκυλιά μπαίνοντας κυριολεκτικά ανάμεσά τους ενώ ο ιδιοκτήτης φώναζε απλώς στα σκυλιά του σαν ήτανε ρομπότ και ουσιαστικά παρέμεινε καθ’όλη την διάρκεια του περιστατικού αμέτοχος.

Στο τέλος αφού η άτυχη μάνα απομάκρυνε τα άγρια δεσποζόμενα σκυλιά , τότε αυτά άκουσαν επιτέλους τον ιδιοκτήτη τους και έφυγαν μαζί τους.

Ο ιδιοκτήτης εδώ και ενάμιση μήνα που έχει συμβεί το εν λόγω περιστατικό έχει γίνει κυριολεκτικά καπνός ενώ παράλληλα αναζητείται από την αστυνομία.

Παρακάτω σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή της μητέρας του μικρού κοριτσιού που δέχτηκε την επίθεση των δύο άγριων δεσποζόμενων σκυλιών σε χωριό της Κορινθίας.

«Πριν από 1,5 μήνα το παιδί μου δέχθηκε επίθεση από δύο 30κιλα δεσποζόμενα (σκυλιά) σε παιδική χαρά σε ένα χωριό της Κορινθίας.

Εμφανίστηκαν από το πουθενά ήρθαν από πίσω μας το ένα έπεσε πάνω στο παιδί μου, έτρεχαν κ πήδηξαν προφανώς κάτι κυνηγούσαν, κ καθώς το παιδί μου βρέθηκε εμπόδιο την άρπαξαν. Πρώτα το ένα από τα μαλλιά κ μετά το άλλο από το πρόσωπο προσπαθώντας να της πάρει το παγωτό. Την τίναξαν την έσυραν στο έδαφος, σε δευτερόλεπτα.

Ο ιδιοκτήτης στα 10 μέτρα τα φώναξε κ έκανε στροφή κ έφυγε, κατάφερα να απομακρύνω από το παιδί μου τα σκυλιά με κλωτσιές κ πνιγμό από το κολάρο το ένα, κ τον ακολουθήσαν αφού συνέχιζε να τα φωνάζει.

Δεσποζόμενα ελεύθερα χωρίς λουρί.

Αυτό που είδα κυρίως στο αρσενικό είναι ότι ήταν κουτάβια ακόμη, δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν ήταν ενήλικα.

Όχι δεν ήθελαν να παίξουν. Δεν έχει σημασία η ράτσα, το ένα ημίαιμο ήταν, όχι δεν ήταν Πιτ, ήταν δύο σκυλιά από παράνομη γέννα σε ακατάλληλα χέρια μποντιμπιλνταρα.

Ήταν δύο σκυλιά όπου πριν χρονίσουν ήδη έμαθαν να κάνουν ζημιά, να παλεύουν κ μεγαλώνοντας να σκοτώνουν. Ήταν δύο άτυχα δεσποζόμενα σε ακατάλληλα χέρια, χέρια δολοφονικά.

Πολλοί τον είχαν δει να βολτάρει με τα σκυλιά ελεύθερα δύο τρεις φορές κάνεις όμως δεν έκανε το σωστό, να διαμαρτυρηθεί.

Δύο τρεις είδαν το περιστατικό κάνεις δεν βοήθησε κάνεις δεν μίλησε.

Η αστυνομία κλήθηκε αμέσως, με το ένα χέρι οδηγούσα κ το άλλο μίλαγα με το 100. Χτένισαν την περιοχή επί 3 μέρες πόρτα-πόρτα, είδαν αλλά δεν γνωρίζουν. Έκαναν τους πάντες κ τα πάντα άνω κάτω. Πήγαν στον δήμο για να δούνε τις καταχωρήσεις των τσιπ όλων των δεσποζόμενων, δεν υπήρχε βάση ούτε καταχωρήσεις στον δήμο.

Δεν μπορώ να πω πιο πολλά γιατί το έχει αναλάβει η αστυνομία κ οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο κ ευχαριστώ στους αστυνομικούς του ΑΤ Κορίνθου κ ιδιαίτερα στο τιμ που ανέλαβε την υπόθεση, στο πλήρωμα του περιπολικού κ την ομάδα Δίας που δεν άφησαν πέτρα ασήκωτη.

Τις πρώτες μέρες είχε κλειδώσει ο εγκέφαλος κ δεν άκουγα τίποτα. Με παρακάλεσαν όμως ο αρχιφύλακας κ ο ΑΞΥΠ που ανέλαβαν να μην κάνω κάτι μόνη μου, να μην εμπλακώ κ τους άκουσα. Τους έχω εμπιστοσύνη κ δεν θα μπλεχτώ στα πόδια τους.

Ο λόγος που το ανεβάζω τώρα είναι για να καταλάβετε ότι δεν κινδυνεύετε από τα αδέσποτα αλλά από τα δεσποζόμενα, τα σκυλιά από παράνομη εκτροφή που πάνε σε ακατάλληλα χέρια, να μιλάτε όταν βλέπετε μάγκες με το σκυλί θηρίο κ τούμπανο κ άγριο όπως λένε ελεύθερο χωρίς λουρί, να μιλάτε όταν γίνεται αυτό γιατί το κακό δεν αργεί να φτάσει στην πόρτα όλων μας.

Σταματήστε να στοχοποιείτε τα αδέσποτα για τα πάντα κ βάλτε μυαλό. Μιλήστε καταγγείλετε τον γείτονα φίλο γνωστό που τα αφήνουν ελεύθερα, που κάνουν γέννες της πίσω αυλής.

Γίνετε άνθρωποι επιτέλους κ σταματήστε να καλύπτετε κ να αγοράζετε από παράνομους. Τα αποτελέσματα τα είδατε.

Κ επιτέλους ασχοληθείτε με τα κατοικίδια σας κοινωνικοποιήστε τα.

Όποιος έχει πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη των σκυλιών να απευθυνθεί στο ΑΤ Κορίνθου».

Δελτίο τύπου της ΑδέσποταGreece αναφορικά με το θέμα

Πριν από 1,5 μήνα σε χωριό της Κορινθίας δύο δεσποζόμενα σκυλιά επιτέθηκαν σε ένα μικρό κοριτσάκι μέσα στην παιδική χαρά το οποίο ήταν συνοδευόμενο από την μητέρα του, του προκάλεσαν τραυματισμούς και το έστειλαν στην κυριολεξία στο νοσοκομείο.

Θεωρούμε απαράδεκτο πρώτα από όλα το γεγονός ότι τα δύο δεσποζόμενα σκυλιά κυκλοφορούσαν ελεύθερα μαζί με τον ιδιοκτήτη τους χωρίς να είναι δεμένα με λουρί όπως σαφώς ορίζει ο νόμος! Και για όσους δεν γνωρίζουν τον νόμο τους τον παραθέτουμε εμείς εδώ: Νόμος 4039/2012 Άρθρο 5 Παράγραφος 3:

Άρθρο 5 Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόµενου ζώου συντροφιάς

3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) µεριµνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα µε συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα µέτρα, ώστε να µην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.«γ) για την αποφυγή ατυχηµάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεµένο και να βρίσκεται σε µικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του».

Θα έπρεπε λοιπόν ο ιδιοκτήτης των σκυλιών – τεράτων να φροντίζει να τηρεί κατά γράμμα τον συγκεκριμένο νόμο για να μην φτάσουμε ποτέ ως εδώ και να μην τραυματιστεί ποτέ το παιδί.

Καταγγέλλουμε όμως εδώ ότι ο νόμος αυτή την φορά δεν τηρήθηκε με θύμα ένα μικρό παιδί το οποίο φυσικά και φταίει σε τίποτα επειδή ένας ασυνείδητος συμπολίτης μας δεν φρόντισε να έχει δεμένα τα σκυλιά του όπως προβλέπει ο νόμος.

Καλούμε λοιπόν για αυτόν τον λόγο όλους τους φιλοζωικούς συλλόγους στο Νομό Κορινθίας να καλέσουν με την σειρά τους τον κόσμο να καταγγείλει όποιον ασυνείδητο βγάζει το σκυλί του για βόλτα χωρίς λουρί, καθώς και οι ίδιοι οι φιλοζωικοί σύλλογοι πρέπει να πράξουν ανάλογα και όποιον γνωρίζουν που δεν τηρεί τη νομοθεσία περί περιπάτου των δεσποζόμενων σκυλιών να τον καταγγείλουν στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να εκλείψει επιτέλους αυτό το σοβαρό θέμα και αν δοθεί οριστική λύση.

Τέλος καλούμε όποιον γνωρίζει τον ανωτέρω δράστη να τον καταγγείλει τώρα στην αστυνομία κάτι που έπρεπε όποιος τυχόν γνωρίζει ποιος είναι αυτός ο ασυνείδητος να τον έχει καταγγείλει χθες!

Η Διαδικτυακή Ομάδα Των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece

#Ειδήσεις #ΣημαντικέςΕιδήσεις #ΤοπικάΝέα #ΦιλοζωϊκάΘέματα

1 Προβολή0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page