google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Πιστοί ταμπουρώθηκαν σε εκκλησία στην Ηλιούπολη για να υπερασπιστούν αυθαίρετο κτίσμα
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Πιστοί ταμπουρώθηκαν σε εκκλησία στην Ηλιούπολη για να υπερασπιστούν αυθαίρετο κτίσμα

Σε συμβολική διαμαρτυρία προχώρησε σήμερα στις 10 το πρωί η Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης η οποία ζητά να πραγματοποιηθεί η καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στον Υμηττό.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την απόφαση της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης που κάλεσε σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Κυριακής και σε «συμβολική Δράση, σχετικά με την καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος-ναού. Στις 10:30 θα συναντηθούμε στην είσοδο του Υμηττού επί της οδού Μαραθωνομάχων, στην Ηλιούπολη Αττικής. Θα ανηφορίσουμε μέχρι τον Προφήτη Ηλία και θα προχωρήσουμε σε Δράση διαμαρτυρίας και συμβολική καθαίρεση του παράνομου κτίσματος. Αρχίζουμε εμείς και συνεχίζει η Πολιτεία, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή μόνη της. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις και πλακάτ με το  σύνθημά μας “Θέλουμε πίσω το δάσος μας και το παλιό παρεκκλήσι”», έλεγε η πρόσκληση.

Αφορμή για να ηλεκτριστεί η κατάσταση ήταν το κάλεσμα του Ιερέα σε αντισυγκέντρωση με την συμμετοχή τελικά περίπου 150 πιστών οι οποίο «κλείστηκαν» στο ναό αφού πρώτα έσπευσαν να υπερασπιστούν το αυθαίρετο κτίσμα.

Στο σημείο έφτασε άμεσα ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, και οι αστυνομικοί με τη σειρά τους έσπευσαν να ζητήσουν από τους πιστούς να εξέλθουν από το ναό, αλλά οι συγκεντρωμένοι μέσα στον χώρο της εκκλησίας όχι μόνο αρνήθηκαν να βγουν έξω αλλά χτύπησαν και τον αστυνομικό διευθυντή.

Η ατμόσφαιρα αποφορτίστηκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, ενώ σύμφωνα πάντοτε με έγκυρες πληροφορίες αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρους του Ιερέα.





4 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page