google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
top of page
 • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Ποιος καρατομεί τα δέντρα στην Ακαδημία Πλάτωνος;


Μετά τις μέρες του χιονιά, ένα περίεργο φαινόμενο φαίνεται ότι εκτυλίχτηκε και ότι ίσως και να συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, άγνωστο πως, με πρωταγωνιστές της παράστασης, κάποια κομμένα δέντρα στο πάρκο της υπέροχης και πανέμορφης κατά τα άλλα συνοικίας της Ακαδημίας Πλάτωνος.Πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι στην εν λόγω περιοχή βλέπουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως μεταδίδει σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το akadimia-platonos.com, λίγο λίγο τα δέντρα σιγά σιγά να εξαφανίζονται. Μάλιστα μετά τον χιονιά τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, ανέλαβαν να καθαρίσουν το πάρκο από τα σπασμένα κλαδιά, που κόπηκαν από τα δέντρα λόγω του υπερβολικού βάρους του χιονιού.


Ενώ όμως όντως σε πάρα πολλά σημεία του υπέροχου αυτού πάρκου, το καθάρισμα των κλαδιών έλαβε χώρα κανονικά, σε άλλα παρακείμενα σημεία του καταπράσινου πάντοτε πάρκου στην Ακαδημία Πλάτωνος, ορισμένα δέντρα σύμφωνα με τους κατοίκους που τα εντόπισαν, κόπηκαν στην κυριολεξία σχεδόν από την ίδια τους την ρίζα! Οι φωτογραφίες που έστειλαν οι κάτοικοι της περιοχής σε τοπικό blog, μαρτυρούν όντως αυτήν την εικόνα καθώς τουλάχιστον δέκα δέντρα κατά κάποιον ανεξήγητο λόγο έχουν κοπεί.


Και το ερώτημα που τίθεται τώρα εδώ λοιπόν είναι το αν γνωρίζει ο δήμος Αθηναίων και η 4η δημοτική Κοινότητα για το κόψιμο των δέντρων αυτών; Από ποιον άραγε τελικά έχει δοθεί μία τέτοια προσβλητική για την κοινωνία μας και το περιβάλλον γύρω μας εντολή; Γίνεται έλεγχος των ιδιωτών που βρίσκονται εντός Πάρκου για το κόψιμο των δέντρων; Υπάρχει σχέδιο να αντικατασταθούν;Για όλα αυτά οι κάτοικοι μετά και από πρωτοβουλία της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα-Σεπολίων και άλλοι διάφοροι ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά κάτοικοι της περιοχής, απέστειλαν στον Δήμο Αθηναίων και στην 4η Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας, την παρακάτω επιστολή, μέσω της οποίας θέτουν ενώπιων όλων των αρμοδίων ατόμων για την κατάσταση αυτή όλα τα παρακάτω ερωτήματα.


«Θέμα: « Καρατόμηση» δένδρων σε δρόμους της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Κύριοι,


Ως κάτοικοι της 4ης Δημοτικής Κοινότητας αλλά και επισκέπτες του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος, διαπιστώσαμε με μεγάλη μας έκπληξη ότι κάποιο ιδιωτικό συνεργείο έχει προχωρήσει και δυστυχώς συνεχίζει, σε μαζική καρατόμηση (και δεν εννοούμε βαθύ κλάδεμα) δένδρων.


Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την πράξη αυτή είναι:

 1. Ποιος έδωσε αυτή την εντολή;

 2. Ποια είναι η σχέση της Διεύθυνσης Πρασίνου με αυτά τα Συνεργεία;


 1. Ποιος καθορίζει ποια δένδρα θα καρατομηθούν;

 2. Υπάρχει κάποιο σχέδιο για αυτό, ποιος το έχει συντάξει, και ποιος το επιβλέπει;

 3. Από συνάντησή μας με κάποιο από αυτά τα συνεργεία, διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε ειδικός (γεωπόνος ή τεχνολόγος γεωπόνος) ούτε ιδιώτης ούτε της υπηρεσίας πρασίνου, είναι σωστό να κλαδεύονται ή να καρατομούνται δένδρα χωρίς την παρουσία κάποιου ειδικού επιστήμονα;

 4. Γιατί η καρατόμηση των δένδρων στους δρόμους της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, για παράδειγμα επί της Νικ. Χατζηαποστόλου γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμένει τμήμα του κάτω μέρους του κορμού δημιουργώντας κίνδυνο ατυχήματος (το βράδυ λόγω ελλιπούς φωτισμού υπάρχει κίνδυνος τόσο για πεζούς όσο και για αυτοκίνητα);

 5. Στην θέση των δένδρων που καρατομήθηκαν υπάρχει πρόβλεψη να φυτευτούν άλλα δένδρα και πότε;

 6. Στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος γιατί καρατομήθηκαν από την βάση τους (εδώ σπάνια υπάρχει τμήμα του κάτω μέρος του κορμού) υγιή δένδρα αφήνοντας στην θέση τους τα δεκάδες ξεραμένα;

 7. Ποιος είναι ο ρόλος και οι αρμοδιότητες αυτών των ιδιωτικών συνεργείων στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος;

 8. Ποιος είναι αρμόδιος για το κλάδεμα, τον καθαρισμό από τα ξερά και της παραφυάδες των δένδρων τόσο στην 4η Δημοτική Κοινότητα, όσο και στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος;

 9. Ποιος θεωρείτε ότι είναι υπεύθυνος και τι ευθύνες/κυρώσεις θα του αποδοθούν, για τα κλαδέματα εκτός εποχής που ήταν πολλές φορές το αίτιο για την ξήρανση πολλών δένδρων;»

*Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται όλο από το site akadimia-platonos.com.
15 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page