google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Προληπτικά μένουν κλειστά τα σχολεία στην Κρήτη | Υπάρχουν ζημιές σε κτήρια
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Προληπτικά μένουν κλειστά τα σχολεία στην Κρήτη | Υπάρχουν ζημιές σε κτήρια

Φωτογραφία Αρχείου

Ο σεισμός προκάλεσε ορισμένες ζημιές στο Λύκειο Κισσάμου. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Μυλωνάκης, σύμφωνα με το cretalive, προληπτικά και για λόγους ασφαλείας αποφάσισε μετά τον σεισμό να μη λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου. 

Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε ερειπωμένα κτίσματα σε διάφορους οικισμούς.

«Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για να έχουμε αποτίμηση του τι έγινε με τον σεισμό, έχουν αναφερθεί ζημιές, πτώση σοβάδων, ειδικά στο λύκειο Κισσάμου που στεγάζεται το γενικό και το επαγγελματικό λύκειο. Έχουν πέσει κάποιοι σοβάδες και σε κάποια χωριά έχουν σημειωθεί ζημιές σε κάποια ερειπωμένα κτίρια», σημείωσε ο κ. Μυλωνάκης, μιλώντας στον RealFm 97,8 και πρόσθεσε: «Έβγαλα απόφαση να κλείσουν τα σχολεία σήμερα. Δεν υπάρχουν τραυματίες. Για πρόληψη έκλεισαν τα σχολεία».

Μετά τον ισχυρό σεισμό, που σύμφωνα με τους Ευθύμιο Λέκκα που μίλησε στο iefimerida.gr δεν εμπνέει ανησυχία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη βρίσκεται σε ετοιμότητα. Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, τόνισε ότι δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε ο κ. Λαγουδάκης.

Από την πλευρά το ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να παραμείνουν ψύχραιμοι. «Υπάρχει μια ανησυχία στον κόσμο, αλλά πρέπει να έχουμε ψυχραιμία. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θεωρώ ότι η μετασεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά», συμπλήρωσε.

Πηγή: iefimerida.gr 

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page