google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Προσωρινή επαναφορά του παλιού συστήματος εξέτασης για τα διπλώματα οδήγησης | Ελεύθερα κυκλοφορούν
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Προσωρινή επαναφορά του παλιού συστήματος εξέτασης για τα διπλώματα οδήγησης | Ελεύθερα κυκλοφορούν

Τέλος στην ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τους τελευταίους 9 μήνες οι νέοι υποψήφιοι οδηγοί καθώς επίσης και οι οδηγοί ηλικίας άνω των 74 ετών αλλά και οι σχολές οδηγών έρχεται να βάλει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που συζητήθηκε στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο και κατατίθεται στη Βουλή.

Με το νέο νομοσχέδιο επανέρχεται προσωρινά σε ισχύ το παλαιό σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών, και παράλληλα θα συσταθεί αρμόδια επιτροπή, η οποία το πολύ μέσα σε χρονικό διάστημα εντός εννέα μηνών θα προτείνει το νέο, σύγχρονο και εφαρμόσιμο σύστημα σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταργείται επίσης η υποχρεωτική επανεξέταση των οδηγών ηλικίας άνω των 74 ετών προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει εναρμόνιση με ό,τι ισχύει σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης επανέρχονται και συγκροτούνται εκ νέου οι Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές, που καταργήθηκαν με νομοθέτημα της προηγούμενης κυβέρνησης, προκειμένου να καταστεί τελικά δυνατό να υπάρχει ουσιαστικότερος ιατρικός έλεγχος των ηλικιωμένων.

Με το ίδιο νομοσχέδιο έρχεται να καταργηθεί η καθολική απαγόρευση κίνησης των ελαφρών και βαρέων τετράτροχων μοτοσυκλετών (γουρούνες) που είναι κατασκευασμένες με κινητήρα έως 125 κυβικών, σε ασφαλτοστρωμένες οδούς και χώρους όπου εφαρμόζεται ο Κ.Ο.Κ., με δεδομένο ότι έχουν πάρει την απαραίτητη έγκριση και κυκλοφορούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ε.Ε.. Σύμφωνα πάντως με την Ελληνική νομοθεσία ο εκάστοτε Δήμος ή η εκάστοτε Περιφέρεια, στην περιοχή που βρίσκεται εντός των ορίων της αρμοδιότητάς τους, έχουν δυνατότητα να θέτουν όλους τους απαραίτητους περιορισμούς για την κυκλοφορία των συγκεκριμένων οχημάτων. Πρόκειται για μία Διάταξη που σίγουρα ενδιαφέρει πρώτα και κύρια τις τουριστικές περιοχές, όπου ενοικιάζονται μοτοσυκλέτες αυτού του είδους κυρίως κατά τους τους θερινούς μήνες.

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page