google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Ρημάζουν αγιογραφίες στο Ναύπλιο
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Ρημάζουν αγιογραφίες στο Ναύπλιο

Όπως λέει και ο τίτλος ή καλύτερα όπως το δείχνει η φωτογραφία ρημάζουν αγιογραφίες στο Ναύπλιο και πιο συγκεκριμένα η αγιογραφία που αποτελεί μοναδικό αντίγραφο του πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Ο Μυστικός Δείπνος».

Η συγκεκριμένη αγιογραφία που αποτελεί μοναδικό πιστό αντίγραφο στον κόσμο από τον «Μυστικό Δείπνο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει αντιγραφεί από τον από τον Δημήτριο Βυζάντιο, συγγραφέα της περίφημης «Βαβυλωνίας» το 1823 οι τοιχογραφίες.

Το συγκεκριμένο έργο ηλικίας πλέον 196 χρόνων φαίνεται πως επείγει συντήρησης και όχι απλά ότι χρήζει κάποιας συντήρησης καθώς είναι πολύ σπάνιο έργο στο οποίο μάλιστα λέγεται ότι στα δεξιά του Ιησού Χριστού κάθεται η Μαρία Μαγδαληνή αντί για τον απόστολο Ιωάννη.

Η συγκεκριμένη τοιχογραφία βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο και αποτελεί πιστό αντίγραφο της τοιχογραφίας του Leonardo da Vinci που βρίσκεται στο Μιλάνο στην Σάντα Μαρία ντέλλε Γκράτσιε.

Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Ναύπλιο

Σάντα Μαρία ντέλλε Γκράτσιε

Σάντα Μαρία ντέλλε Γκράτσιε – Τοιχογραφία Μυστικού Δείπνου Leonardo da Vinci

Πρόκειται σίγουρα για ένα μεγάλο έργο ενός πολύ σπουδαίου ανθρώπου, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον κόσμο το οποίο ακόμα πλήρως δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί.

Ακριβώς για αυτό λοιπόν θα πρέπει να γίνει συντήρηση και αποκατάσταση άμεσα στην συγκεκριμένη τοιχογραφία έτσι ώστε το μοναδικό πιστό αντίγραφό της σε όλο τον κόσμο να παραμείνει ζωντανό.

2 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page