google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Στην κυριολεξία πύρινη τραγωδία! Υπάρχουν πληροφορίες για 8 νεκρούς σε Βουτζά και Ραφήνα – Επι
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Στην κυριολεξία πύρινη τραγωδία! Υπάρχουν πληροφορίες για 8 νεκρούς σε Βουτζά και Ραφήνα – Επι

boutzas708

Φωτογραφίες: Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ


Από την πυροσβεστική απορρέουν ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες για τουλάχιστον 8 νεκρούς από την σημερινή καταστροφική πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά.

Οι πληροφορίες παρόλα αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα από την αστυνομία, ενώ παράλληλα υπάρχουν αγνοούμενοι αφού κάτοικοι με φωτογραφίες στα χέρια και ρωτούν για τα οικεία τους πρόσωπα που αγνοούνται.

Ο δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς, δήλωσε ότι είδε με τα μάτια του τέσσερις νεκρούς και εξέφρασε φόβους ότι θα είναι πολλοί περισσότεροι.

Ένας κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ σε ζωντανή σύνδεση ανέφερε ότι μπροστά του είναι μια νεκρή γυναίκα και απηύθυνε έκκληση να έρθει ασθενοφόρο να την παραλάβει καθώς παρά το ότι είχε ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ πριν από μιάμιση ώρα δεν είχε έρθει.

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Δύο επιβεβαιωμένοι νεκροί

Πάντως, την ύπαρξη δύο νεκρών στην περιοχή του Βουτζά επιβεβαίωσε ο πρόεδρος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Όπως είπε ο κ. Γιώργος Μαθιόπουλος στον ΣΚΑΪ το ΕΚΑΒ έχει ήδη μεταφέρει τον ένα νεκρό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση βρίσκεται ήδη στο σημείο ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει φαίνεται ότι  56 είναι μέχρι στιγμής οι εγκαυματίες που νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό, στο ΚΑΤ και το Σισμανόγλειο. Από τους τραυματίες οι 6 είναι σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει.

Γύρω στις 23:30 βρέθηκε ένα 15χρονο κορίτσι σε σοβαρή κατάσταση στην θαλάσσια περιοχή γύρω από το Μάτι αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δυστυχώς είναι νεκρό.

Επίσης επιτυχώς διασώθηκαν και οι 6 Γάλλοι υπήκοοι, οι οποίοι είχαν βγει σε μικρό όρμο στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε άμεσα από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη λόγω των εξελίξεων με τις πυρκαγιές και μετέβη αμέσως στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Κοτζιάς και ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος και ακολούθησε η απαιτούμενη ενημέρωση τόσο στον Νίκο Κοτζιά όσο και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ï ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ ÁËÅÎÇÓ ÔÓÉÐÑÁÓ ÓÔÏ ÊÅÍÔÑÏ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÅÙÍ ÔÇÓ ÐÕÑÏÓÂÅÓÔÉÊÇÓ ÓÔÏ ×ÁËÁÍÄÑÉ (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Ο πρωθυπουργός στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής -EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


Μετά την ενημέρωσή του ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε δηλώσεις σχετικά με το σοβαρότατο θέμα των πυρκαγιών και κατά την διάρκεια της συνέντευξης του έκανε λόγο για «ασύμμετρη απειλή» και για δύσκολη νύχτα για την Αθήνα και την Ελλάδα. Ερωτηθείς αν βλέπει προσπάθεια αποσταθεροποίησης δεν το απέκλεισε: «Τώρα προέχει να δώσουμε την μάχη για τον έλεγχο των πυρκαγιών. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε τις εκτιμήσεις που πρέπει» είπε.

«Αυτό που έχει σημασία τούτη την ώρα είναι η ανθρώπινη ζωή» είπε και πρόσθεσε: «Τα υλικά ξαναγίνονται, οι ανθρώπινες ζωές, όχι». Ζήτησε ψυχραιμία, υπευθυνότητα και εγρήγορση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και ευχαρίστησε πυροσβέστες και εθελοντές για την αυτοθυσία που έδειξαν.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Αττική, μία δύσκολη νύχτα για Ελλάδα. Πάνω από 600 άνδρες της πυροσβεστικής επιχειρούν με 300 οχήματα, ενώ υπάρχουν 3 μεγάλα μέτωπα, το ένα στον Κάλαμο το οποίο βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Τα 2 μέτωπα σε Κινέτα και Βουτζά δυστυχώς δεν είναι υπό έλεγχο, ευτυχώς όμως έχουν κοπάσει προς ώρας οι ισχυροί άνεμοι», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page