google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
 
blue-digital-matrix-computer-technology-
cropped-cropped-postersheaderlogo-1-1.pn
  • Posters Blog

Σχόλιο αναγνώστη σχετικά με το δελτίο τύπου του Φιλοζωικού Σωματείου Τρίπολης σχετικά με την εξώντω

adespota-1917

Καταρχήν να σας πω ότι ως φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος πολίτης σχετικά με το θέμα των αδέσποτων σκυλιών σας λέω απλά ότι συμμερίζομαι τον πόνο σας για τον άδικο χαμό της Μάνας και του Βασιλιά και εύχομαι ολόψυχα να βρείτε το απόβρασμα που τα σκότωσε και να τον φέρεται ενώπιον της δικαιοσύνης για να τιμωρηθεί νόμιμα και όπως ακριβώς του αξίζει.

Είναι πραγματικά απάνθρωπο το να σκοτώνει κάποιος έτσι εν ψυχρώ αθώες αδέσποτες ψυχές ριχνοντάς τους φόλα, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο κάθε σκυλί της γειτονιάς αλλά πολύ περισσότερο δε τα ίδια τα μικρά παιδιά που παίζουν στην γειτονιά.

Είναι αδιανόητο ότι αυτός ο άνθρωπος δεν σκέφτηκε ούτε τα ίδια του τα παιδιά που θα μπορούσαν να παίζουν στην γειτονιά και να δηλητηριαστούν και τα ίδια με τις φόλες που εκείνος έριξε!

Πραγματικά δεν μπορώ να σταθώ άλλο στο θέμα της φόλας για πονάω όσο και εσείς που τα βρήκατε νεκρά τα κακόμοιρα τα σκυλάκια αλλά θα σταθώ στο εξής κομμάτι του δελτίου τύπου που δώσατε χτες στην δημοσιότητα.

Λέτε λοιπόν κάπου στο τέλος της έκτης παραγράφου τα εξής λόγια:

Πρόκειται για ζώα που κάτοικοι στείρωσαν με δικά τους έξοδα, τα φροντίζουν σε καθημερινή βάση και η παρουσία τους, λόγω της επικινδυνότητας από κρούσματα διαρρήξεων κλπ. είναι απαραίτητη καθώς παρέχουν ασφάλεια στους κατοίκους.“

Καταρχήν θα γνωρίζεται φαντάζομαι ότι η στείρωση των αδέσποτων είναι ευθύνη του Δήμου και όχι των κατοίκων μίας περιοχής ή μίας γειτονιάς. Επιπλέον έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ένα αδέσποτο όταν βρίσκεται μέσα σε μία αγέλη και χρησιμοποιείται από μη φιλόζωους ανθρώπους για να τους παρέχει ασφάλεια αναγκαστικά γίνεται επιθετικό αφού το ταΐζουν συνέχεια στο ίδιο σημείο για το μάθει το σκυλί ως χώρο του και μετά να επιτίθεται στους περαστικούς κυνηγώντας τους ακόμα και δαγκώνοντάς τους και στέλνοντας τους στο νοσοκομείο, για να προστατέψει τον χώρο του είναι άκρως επικίνδυνο;

Νομίζω ότι ως φιλοζωικό σωματείο δεν θα έπρεπε να έχετε μία τόσο ακραία και προφανώς επικίνδυνη και συντηρητική νοοτροπία εν έτη 2018 διότι τα σκυλιά ήτανε φύλακες το 1950 και το 1960 μέχρι που εμφανίστηκε ο μπόγιας και έπιασε όλα τα αδέσποτα.

Επίσης είναι τόσο δύσκολο να μεταφέρετε τα αδέσποτα στο καταφύγιο του Δήμου Τρίπολης αντί να βρίσκονται συνέχεια στον δρόμο και κινδυνεύουν απο φόλες και διερχόμενα οχήματα και επιπλέον να μην κινδυνεύουν και οι περαστικοί από τις επιθέσεις των αδέσποτων που διαβάζουμε στα διάφορα sites αρκετά συχνά τώρα τελευταία για επιθέσεις αδέσποτων στο κέντρο της Τρίπολης και όχι μόνο.

Όσον αφορά τους κατοίκους που επιθυμούν και δικαίως να έχουν την ασφάλειά τους θα πρότεινα να βάλουν συναγερμούς και να προσλάβουν και μία εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας να τους φυλάει και να αφήσουν επιτέλους ήσυχα τα καημένα τα αδέσποτα.

Όσον αφορά τα κουταβάκια μπορείτε να τα μεταφέρετε και αυτά στο κυνοκομείο του Δήμου Τρίπολης για να λυθεί έστω και προσωρινά το πρόβλημα της φιλοξενίας.

Ελπίζω να μην σας κούρασα με τα λόγια που είπα αλλά βλέπετε ένοιωθα ότι έπρεπε να τα πω όλα αυτά γιατί με βασανίζουν με όλα αυτά που διαβάζω για τα αδέσποτα και τους χειρισμούς των διάφορων φιλοζωϊκών σωματείων.

Αναγνώστης

0 προβολές0 σχόλια

Περί ευθυνών αναδημοσίευσης άρθρων

Το Posters Blog καθημερινά δημοσιεύει άρθρα από τους δικούς του αλλά και από άλλους αρθρογράφους.

Όσον άφορα τα άρθρα που προέρχονται από άλλους αρθρογράφους το Posters Blog ουδεμία ευθύνη φέρει για το περιεχόμενο των άρθρων που αναδημοσιεύονται.

Επίσης το κάθε άρθρο που αναδημοσιεύεται δεν αποτελεί άποψη και θέση του Posters Blog και οι θέσεις και απόψεις των άρθρων από αναδημοσίευση δεν υιοθετούνται από εμάς.

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!