google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Τέλος στο ελεύθερο πορνό στο διαδίκτυο
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Τέλος στο ελεύθερο πορνό στο διαδίκτυο

Αλλαγή στα μέχρι τώρα δεδομένα αναφορικά με την ελεύθερη πρόσβαση σε sites πορνογραφικού περιεχομένου.

Η αλήθεια είναι ότι ενώ η βιομηχανία παραγωγής ταινιών αποκλειστικά για ενηλίκους είναι από τις πιο επικερδής επιχειρηματικές δραστηριότητες στον κόσμο κάποιες χώρες ωστόσο θέλησαν να πάρουν τα μέτρα τους ώστε να τερματιστεί η ελεύθερη πρόσβαση σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Αρκετές χώρες στην Ευρώπη έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να πάρουν τα μέτρα τους πάνω σε αυτό το θέμα. Η αρχή αναμένεται να γίνει άμεσα και μάλιστα από την Μεγάλη Βρετανία, με πολλές άλλες χώρες να τη χρησιμοποιούν ως κατευθυντήριο τροχό, σίγουρα τόσο για τις αντιδράσεις του κόσμου αλλά σίγουρα επίσης για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που θα πάρει, ώστε να πάρουν αντίστοιχα ή και τα ίδια μετρά και αυτές.

Τι θα αλλάξει τελικά;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το 2020 οι Βρετανοί πρώτοι δεν θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε ιστοσελίδες με περιεχόμενο ενηλίκων, αν δεν αποδείξουν πρώτα ότι είναι ενήλικες. Θα καλούνται λοιπόν να αποδείξουν ότι έχουν την κατάλληλη ηλικία κάνοντας upload σε μία ανάλογη κατάλληλη φόρμα το διαβατήριό τους ή την ταυτότητα τους μέσα τέσσερις εβδομάδες από την στιγμή που θα ζητήσουν την ανάλογη πρόσβαση.

Αρκετές σελίδες ήδη οι οποίες ζητούν την ταυτοποίηση της ηλικίας του χρήστη έχουν εγκαταστήσει το σύστημα «AgeID». Αυτό στο σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να επιβεβαιώνουν ότι είναι 18 ετών χρησιμοποιώντας το δίπλωμα οδήγησης ή το διαβατήριό τους ή ακόμα και την ταυτότητά τους. Η Βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα περιορίσει τις επισκέψεις ανηλίκων σε sites πορνογραφικού περιεχομένου τα οποία σήμερα είναι εντελώς ελεύθερα και μάλιστα με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά.

Την ίδια στιγμή οι Βρετανοί έχουν εκτιμήσει πως θα μπορέσουν έτσι να δώσουν ένα ισχυρό πλήγμα και στην παιδική πορνογραφία. Εντωμεταξύ αυτός ο Νόμος δεν είναι καινούργιος,έχει ψηφιστεί από το 2017 και μέχρι σήμερα πήρε πάρα πολλές αναβολές όσον αφορά την διαδικασία και τον τρόπο εφαρμογής του. Παρόλα αυτά όμως, όπως όλα δείχνουν ο Απρίλιος του 2020 θα είναι μάλλον η τελική ημερομηνία εφαρμογής του.

6 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page