google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 "Τα ψέμματα και οι μισές αλήθειες στη ζωή των συνταξιούχων"
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

"Τα ψέμματα και οι μισές αλήθειες στη ζωή των συνταξιούχων"


"Τα ψέμματα και οι μισές αλήθειες στη ζωή των συνταξιούχων"

Οι εκπρόσωποι κράτος στην πρόσφατη δίκη στο Συμβούλιο Της Επικρατείας επικαλέστηκαν μέχρι και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς αλλά ακόμα και τα νέα επιδόματα ψίχουλα με αφορμή τον κορονοϊό, τις δαπάνες για την υποτιθέμενη ενίσχυση του ΕΣΥ που ακόμα δεν έχουμε δει ούτω; ή άλλως αφού ούτε προσλήψεις γιατρών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία έχουμε δει αλλά ούτε και τίποτα άλλο, ενώ ακόμα παράλληλα ισχυρίστηκαν προκλητικά ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν πληγεί από την πανδημία, ενώ ουσιαστικά εκτόξευσαν ως και απειλές ότι για να δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις και τα δώρα, θα πρέπει να ρευστοποιηθούν αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.


Υπενθυμίζεται βέβαια ότι, ενώ οι δίκαιες διεκδικήσεις των συνταξιούχων ενάντια σε όλες τις περικοπές που επέβαλαν στις συντάξεις όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ από το 2012 μέχρι σήμερα, το ΣΤΕ, με τη λεγόμενη «πιλοτική δίκη» που προκάλεσε η κυβέρνηση ΝΔ και αξιοποιώντας τη «νομιμοποίηση» των περικοπών με το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε αναδρομικά για τις περικοπές μόνο για το 11μηνο μεταξύ 10/6/2015 έως 11/5/2016.


Για όλα αυτά κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Αργολίδας το οποίο ενημερώνει με αυτόν τον τρόπο όλους τους συνταξιούχους για αυτήν την τραγική κατάσταση η οποία επικρατεί στο θέμα της αύξησης των συντάξεων.


Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση του σωματείου.




"Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες.


Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, το σωματείο μας εύχεται καλή δύναμη και υγεία, καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους τους συνταξιούχους.


Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για όλα εκείνα που σκόπιμα μας κρύβουν και διαστρεβλώνουν οι καλοθελητές.


Α) Εν μέσω πανδημίας, οι δαπάνες συνολικά για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι μειωμένες κατά 600 εκατομμύρια. Οι μεταβιβάσεις στον ΕΟΠΠΥ προβλέπονται μειωμένες κατά 50,6% και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μειωμένες κατά 39%.


Β) Η κυβέρνηση θεωρεί τους συνταξιούχους ως ΜΗ θιγόμενους από την οικονομική - υγειονομική κρίση και δεν αποδίδει ούτε ένα ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά ούτε και αυτά που νόμιμα δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι. Την ίδια στιγμή πρόσφερε 120 εκατομμύρια ευρώ σε αεροπορικές εταιρείες και 24 δις ευρώ στους βιομήχανους και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Όλοι οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με την αντιασφαλιστική νομοθεσία, από το 2010 μέχρι το 2023 ΔΕ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ.


Στον αέρα είναι επίσης η επικουρική σύνταξη, γιατί όπως ο ΕΦΚΑ αποτέλεσε εργαλείο για την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους - με την εξίσωση φυσικά προς τα κάτω - στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η νέα ιδιωτικοποίηση.


Το κονδύλι των επικουρικών συντάξεων είναι μειωμένο κατά 127 εκατομμύρια ευρώ για το 2021 σε σχέση με το 2020.


Ο στόχος της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της επικουρικής θα στερήσει σημαντικά ποσά από τα έσοδα της επικουρικής γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές θα μπαίνουν σε ατομικούς λογαριασμούς τζογαρίσματος.


Γ) Στη νέα δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι εκπρόσωποι του Δημοσίου επικαλέστηκαν στρατιωτικούς εξοπλισμούς, επιδόματα ψίχουλα, τη δήθεν ενίσχυση του ΕΣΥ και ισχυρίστηκαν προκλητικά ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν πληγεί από την πανδημία, ενώ ουσιαστικά απείλησαν ότι για τα έτσι κι αλλιώς κουτσουρεμένα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα, θα πρέπει να ρευστοποιηθούν αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δίκαιες διεκδικήσεις των συνταξιούχων αφορούν σε όλες τις περικοπές που επέβαλαν στις συντάξεις ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ από το 2012 μέχρι σήμερα, το ΣΤΕ, με τη λεγόμενη «πιλοτική δίκη» που προκάλεσε η κυβέρνηση ΝΔ και αξιοποιώντας τη «νομιμοποίηση» των περικοπών με το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε αναδρομικά για τις περικοπές μόνο για το 11μηνο μεταξύ 10/6/2015 έως 11/5/2016.


Η κυβέρνηση ωστόσο, με τροπολογία κλοπή, επέβαλε άγριο «τσεκούρι» ακόμα και σε αυτά τα ήδη περιορισμένα αναδρομικά, αποφασίζοντας να επιστρέψει μόνο 1,4 δις από τα 3,9 δις ευρώ που αντιστοιχούν στους συνταξιούχους, σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ. Έτσι περίπου 1.300.000 χαμηλοσυνταξιούχοι με συντάξεις κάτω από 1000 ευρώ ΔΕΝ παίρνουν ούτε 1 ευρώ.


Κάνουμε καθαρό σε όλους, ότι οι συνταξιούχοι δε θα σταματήσουν να διεκδικούν ό,τι με τη βία μας έχει αφαιρεθεί σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, 13η και 14η σύνταξη, χηρεία, υγεία- φάρμακα, έκδοση συντάξεων κλπ.


Από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι μας περνάει από το χέρι έτσι ώστε οι συνταξιούχοι να μαθαίνουν την αλήθεια.


Σας καλούμε να μείνετε υγιείς, ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών της επιστημονικής κοινότητας, ώστε να βγούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα.




Με συναδελφικούς χαιρετισμούς




Το ΔΣ"

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page