google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
 
  • Posters Blog

Τι δηλώνουν για το περιστατικό με το αδέσποτο στο Ναύπλιο ο Στέλιος Κυριακού από τον Φιλοζωικό Σύλλο

κυραικυοκωστουρος

Από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα στο περιστατικό ο Δήμος Ναυπλιέων, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο Στέλιος Κυριακού, αναφορικά με το τραυματισμένο αδέσποτο σκυλί που βρέθηκε στην οδό Ασκληπιού το πρωί της Δευτέρας (3/9).

25 λεπτά χρειάστηκαν μέχρι να επιληφθεί του συμβάντος ο Δήμος, από την στιγμή που ενημερώθηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του γνωστού για την φιλοζωική του δράση, τέως προέδρου του φιλοζωικού συλλόγου Ναυπλίου, και μέλους της 5μελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων του δήμου.

Εν τω μεταξύ είχαν υπάρξει καταγγελίες από πολίτες για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων από τον Δήμο και μη τήρηση των προβλεπόμενων από το νόμο.

Διαβάστε τα όσα αναφέρει ο Στέλιος Κυριακού:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας στο περιστατικό με την ”Μανούλα” , το σκυλί που βρέθηκε χτυπημένο στην οδό Ασκληπιού στο ύψος του Lidl στο Ναύπλιο: 

Ο δήμος Ναυπλίου ενημερώθηκε από την κυρία Κασσάνδρα , περαστική από το σημείο , για το περιστατικό στις 10:30 και ακριβώς στην ίδια ώρα ενημερώθηκα και εγώ ως μέλος της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων του δήμου μας. 

Σε λιγότερο από πέντε λεπτά είχε ενημερωθεί η ομάδα περισυλλογής αδέσποτων του δήμου μας και εγώ προσωπικά επικοινώνησα , εκ μέρους του δήμου με την κτηνίατρο κα Γιαννακούλη Δήμητρα όπου το κτηνιατρείο της βρίσκεται στα 50 μέτρα από εκεί που βρισκόταν το χτυπημένο ζώο. 

Παρότι ο δήμος δεν συνεργάζεται αυτή την περίοδο με το εν λόγο κτηνιατρείο , θεωρήσαμε πως δεν έπρεπε να χαθεί χρόνος και επιλέξαμε την κα Γιαννακούλη να πράξει τις πρώτες βοήθειες στο ζώο. 

Το αυτοκίνητο του δήμου που χρησιμοποιούμε σε αυτές τις περιπτώσεις και φέρει ειδικό κλουβί στο πίσω μέρος, ήταν αρκετά μακριά και με εντολή του κυρίου Οικονόμου, προϊστάμενου του τμήματος καθαριότητας του δήμου μας, επιστρατεύτηκε ένα άλλο αμάξι που εργαζόταν κοντά στην περιοχή ώστε να μην χαθεί χρόνος με δεδομένο ότι είχε να διανύσει μόλις 50 μέτρα με το σκυλί, προκειμένου να φτάσει στο κτηνιατρείο. 

Την Βάλια (η κοπέλα με τα κόκκινα μαλλιά που φαίνεται στο βίντεο), την κάλεσα εγώ στο τηλέφωνο γιατί γνωρίζω πως ταΐζει τα σκυλιά της περιοχής και αφού αυτά την γνωρίζουν, θα ήταν πολύτιμη η βοήθειά της στους υπαλλήλους του δήμου ώστε να βάλουν το σκυλί πάνω στο αυτοκίνητο. 

Ο κύριος που βλέπετε στο βίντεο, όπου το όνομα αυτού είναι Σωτήρης, είναι ο βοηθός της κτηνιάτρου, κας Γιαννακούλη, που είχε ενημερωθεί από εμένα και περίμενε να περιθάλψει το ζώο για λογαριασμό του δήμου. 

Στις 10:55 με κάλεσε εκ νέου η κα Κασσάνδρα να μου πει ότι πήραν το χτυπημένο ζώο και θα ήθελε να μάθει σε ποιο κτηνιατρείο θα το μεταφέρουν, που σημαίνει ότι εκείνη την ώρα, το ζώο ΔΕΝ βρισκόταν πια στο δρόμο αβοήθητο…… 

Μετά από παράκληση της εθελόντριας Βάλιας, το ζώο μεταφέρθηκε, από τους υπαλλήλους του δήμου, στο κτηνιατρείο του κυρίου Ταμπάκη γιατί ήταν ο γιατρός που το παρακολουθούσε και γνώριζε το ιστορικό του. 

Αφού βγήκε η διάγνωση και ο κτηνίατρος πρότεινε περιορισμό, ο δήμος Ναυπλίου παρενέβη εκ νέου και δήλωσε την επιθυμία να το φιλοξενήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει φτιάξει τελευταία. 

Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το συγκεκριμένο ζώο έχει στειρωθεί και εμβολιαστεί με δαπάνη του δήμου Ναυπλίου πριν από δύο χρόνια…

Για όσους δεν κατάλαβαν ή δεν θέλουν να καταλάβουν για δικούς τους λόγους , ο δήμος Ναυπλίου ήταν ΔΙΠΛΑ στο περιστατικό από την πρώτη στιγμή που του έγινε γνωστό, με ότι μέσα διέθετε, δεδομένης της πίεσης του χρόνου για την ζωή του ζώου!!! 

Παρακαλώ, αν κάποιος από εσάς γνωρίζει έναν δήμο σε αυτή τη ΧΩΡΑ, που έχει δράσει σε περιστατικό ζώου , πιο γρήγορα από τα 25′ λεπτά που έκανε ο δικός μας δήμος, να μας ενημερώσει ώστε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του και να γίνουμε καλύτεροι!!!!!»

Η τοποθέτηση Κωστούρου με αφορμή το περιστατικό:

«Προσπάθειες παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας πάρα πολλές. Κάποιοι κινούμενοι από συγκεκριμένα συμφέροντα έχουν αναγάγει σε καθημερινή τους εργασία την παραποίηση της αλήθειας και την παρουσίαση μιας ¨άλλης¨ πραγματικότητας με στόχο να μειώσουν και να δυσφημήσουν το δήμο μας για να μειώσουν και να δυσφημήσουν και τη δημοτική αρχή. 

Ακόμη και αυτές τις ενέργειες θα τις χρησιμοποιούμε ως ευκαιρίες ενημέρωσης έτσι ώστε όλοι να μπορούν να έχουν την πραγματική εικόνα. 

Τεράστιο θέμα η διαχείριση των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων στη χώρα μας Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας πλέον της ελληνικής οικογένειας να θρέψει ένα ακόμη μέλος της (γιατί τέτοια ιδιότητα αποκτά ένα σκυλάκι το οποίο αποκτούμε). 

Η πράξη της εγκατάλειψής του ζώου καταδικαστέα από τη μία δηλώνει και την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται κάποιοι συμπολίτες μας. 

Οι τουριστικές περιοχές σαν τη δική μας δεχόμενοι μεγάλο αριθμό επισκεπτών αποτελούν πολλές φορές και τον τόπο εγκατάλειψης του ζώου. Αποτέλεσμα η αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων.

Η εγκατάλειψη είναι ένας από τους λόγους που προκαλούν την αύξηση του αριθμού. 

Ο τρόπος που οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων φέρονται επηρεάζει πολύπλευρα την κατάσταση. 

Ενημέρωση ευαισθητοποίηση είναι μία αρχή και η επιτροπή σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων δρομολογεί ενέργειες τις οποίες θα δούμε σε άλλες αναρτήσεις.

Προ ημερών υπήρξε ένα περιστατικό με ένα τραυματισμένο σκυλάκι στην οδό Ασκληπιού.

Αναρτήσεις για τον ανύπαρκτο δήμο και την αναλγησία του ακολούθησαν. Τόνισαν την ανυπαρξία του Δήμου και την έλλειψη ευαισθησίας στο θέμα των ζώων.

Στόχος ένας: η δημιουργία μιας κακής εικόνας και ο αρνητικός επηρρεασμός των φιλόζωων αλλά και όλων των πολιτών σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος Ναυπλιέων και κατ´επέκταση ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

(Θα έχω την ευκαιρία να αναλύσω κάποια σημεία και να αποσαφηνίσω ζητήματα παρακάτω μιας και θα υπάρχει συνέχεια. )

Η διαστρέβλωση της αλήθειας γίνεται συστηματικά όπως είπαμε από κάποιους.

Το διαφορετικό στην τελευταία περίπτωση είναι ότι ο τέως πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου κ. Στέλιος Κυριακού με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ γνωρίζοντας πρόσωπα και γεγονότα και αναφερόμενος με λεπτομέρειες στο περιστατικό , όχι μόνο περιέγραψε ένα δήμο που λειτουργεί με ταχύτητα και ευαισθησία , αλλά ¨προκάλεσε¨ αν κάποιος γνωρίζει δήμο που λειτουργεί πιο γρήγορα να το αναφέρει.

Απάντηση δεν πήρε από κανέναν. Εκπληκτικό δεν είναι; Βγήκε και είπε ότι εσείς που κάνατε αναρτήσεις για το θέμα και από κάτω σχολιασμούς με αρνητικά για το δήμο σχόλια είστε απλά ψεύτες και αυτό που παρουσιάσατε ήταν στημένο για να θίγετε ανθρώπους και θεσμούς για τους δικούς σας λόγους.

Και κλείνω το σημερινό.

Κανείς δεν ζήτησε να σεβαστείτε τον εαυτό σας (όταν το προσωπικό συμφέρον γίνεται στάση ζωής τα άλλα είναι περιττά ).

Κανείς δε ζήτησε να σεβαστείτε αυτούς που θίγετε αναφέροντας ψέματα (τι λέω τώρα θα μου πείτε)

Όμως όλους αυτούς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σας διαβάζουν ποιος σας επέτρεψε να μη τους σέβεστε να τους κοροϊδεύετε και να τους περνάτε για αφελείς;

Ο καθένας να δώσει την απάντησή του».

0 Προβολές0 Σχόλια