google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Το ARCore είναι η απάντηση της Google στο ARKit της Apple
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Το ARCore είναι η απάντηση της Google στο ARKit της Apple

29aee82a7ac654b9ebde29c2d99cc41c

Τον επόμενο μήνα η Apple θα κυκλοφορήσει το iOS 11, μετατρέποντας εκατομμύρια iPhone και iPad σε ικανές συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας μέσω της τεχνολογίας ARKit, και δίνοντας τη δυνατότητα σε προγραμματιστές να δημιουργήσουν εντυπωσιακές εφαρμογές και παιχνίδια.


Η Google από σήμερα προχωρά σε μια σημαντική αλλαγή στρατηγικής, παρουσιάζοντας το ARCore, τη δική της πρόταση στις πλατφόρμες επαυξημένης πραγματικότητας η οποία όμως είναι συμβατή με υπάρχουσες android συσκευές και δε χρειάζεται πρόσθετο hardware. Ήδη η Google πειραματίζεται από το 2014 με την επαυξημένη πραγματικότητα, έχοντας παρουσιάσει την τεχνολογία Tango η οποία όμως προϋποθέτει ειδικό hardware για τρισδιάστατη χαρτογράφηση ενός χώρου, κάτι που βλέπουμε σε δύο μόλις smartphones, το Phab 2 Pro της Lenovo και το ZenFone AR της ASUS. Πλέον με βάση τα νέα δεδομένα, η Google αποσύρει την ονομασία Tango και οποιαδήποτε συσκευή στο μέλλον φέρει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, θα αναφέρεται ως “ARCore Compatible”.


Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα πάντως της Google έναντι της Apple είναι ο συνδυασμός της τεχνολογίας μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης μ’ αυτή της επαυξημένης πραγματικότητας, με την εταιρεία να μας δείχνει τον περασμένο Μάιο στο συνέδριο της το Google Lens, που «προσθέτει νοημοσύνη στην κάμερα του smartphone σας». Για το ARCore η εταιρεία εστιάζει σε τρεις τομείς, αρχικά στον εντοπισμό της κίνησης προκειμένου να γνωρίζει την ακριβή θέση της συσκευής στο χώρο ενώ ακολουθεί η κατανόηση του περιβάλλοντος, με την τεχνολογία να μπορεί για την ώρα να εντοπίσει οριζόντιες επιφάνειες. Τέλος υπάρχει και ο υπολογισμός φωτισμού που επιτρέπει στους προγραμματιστές να φωτίσουν τα εικονικά τους αντικείμενα με τρόπο που να ταιριάζει στις εξωτερικές συνθήκες, για μεγαλύτερη ρεαλιστικότητα.

Αρχικά το ARCore υποστηρίζει τρία smartphones, τα Pixel/Pixel XLκαι το Galaxy S8 όμως η δημόσια διάθεση του κάπου μέσα στον επόμενο χρόνο, θα δίνει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια smartphones διαφορετικών κατασκευαστών, να τρέχουν εφαρμογές που θα χαρίζουν μοναδικές εμπειρίες AR. Μια πρόγευση μάλιστα δίνει η ίδια η Google μέσω ενός βίντεο που κυκλοφόρησε και στο οποίο βλέπουμε τις δυνατότητες της πλατφόρμας.

ARCore_Tinman

Για όσους θέλουν να πειραματιστούν με την τεχνολογία, η Google κυκλοφορεί από σήμερα το SDK μαζί με μερικά εντυπωσιακά demos. Επιπλέον η εταιρεία εργάζεται πάνω στο ενδεχόμενο να φέρει το ARCore και στον Chrome έστω και σε πειραματικό στάδιο.

0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page