google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Φρίκη στο Ναύπλιο! | Μακελειό με θύματα τουλάχιστον 8 αδέσποτα σκυλιά

Μακελειό συνέβη στο Ναύπλιο μετά την δηλητηρίαση με φόλα τουλάχιστον 8 σκυλιών! Με φόλα εξοντώθηκαν στην περιοχή του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο τουλάχιστον 8 σκυλιά, σε χώρο δίπλα σε παιδική χαρά και δύο σχολεία!

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι», κύριος Στέλιος Κυριακού ο δήμος Ναυπλίου προκειμένου να συμβάλει και να βοηθήσει στην απομάκρυνση των σκυλιών έστειλε μία μπουλντόζα της οποίας ο οδηγός ούτε καν κατέβηκε να βοηθήσει!

Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Κυριακού αναφέρει σε δήλωση του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι:

«Ντροπή και μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κάποιος που έχει φιλότιμο για τις εικόνες που αντικρίσαμε σήμερα στην πόλη μας. Παντού μυρωδιά θανάτου… Οχτώ τουλάχιστον νεκρά σκυλιά και δεκάδες αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα. Μόνοι μας και πάλι παλεύαμε. Οι σούπερ ζωόφιλοι του δήμου άφαντοι. Η πενταμελής επιτροπή του δήμου, άφαντοι και αυτοί.

Τραγική ειρωνεία ότι το μακελειό συνέβη λίγες ώρες μετά τα πανηγυρικά posts του δήμου για την δράση του.

Αλήθεια μπορεί να μας πει κάποιος πως είναι δυνατόν με τέτοια δράση από πλευράς του δήμου να υπάρχουν ακόμη αγέλες των είκοσι και των τριάντα ζώων στο κέντρο της πόλης;

Μήπως να επανεξετάσετε τα νούμερα που δημοσιεύσατε;

Αφού είστε τόσο ευαισθητοποιημένοι, πού ήσασταν στο μακελειό που έλαβε χώρα στις αποθήκες του δήμου (Κανελόπουλος) που σπαρτάραγαν τα ζώα στα χέρια μας;

Πού ήσασταν στο μακελειό που έλαβε χώρα σήμερα στον Άγιο Αναστάσιο που σπαρτάραγαν τα ζώα και πάλι στα χέρια μας;

Στείλατε έναν φορτωτή που ο οδηγός του ούτε καν καταδέχτηκε να κατέβει και να βοηθήσει.

Μεταφέρατε τα άψυχα κορμάκια των ζώων σαν σκουπίδια. Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα το σκαπτικό μηχάνημα στο κέντρο της πόλης γεμάτο με νεκρά σκυλιά.

Σας παραθέτω μερικές από τις φωτογραφίες που βγάλαμε, με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενα χέρια.

Κάνω έτσι μια απέλπιδα προσπάθεια να σας συγκινήσω και να σεβαστείτε επιτέλους τις τετράποδες ζωές που περιμένουν βοήθεια από εσάς. Αν δεν σας αγγίζουν τα ζώα σεβαστείτε τουλάχιστον τους δημότες, που τους έχετε χρεώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια στους δρόμους και τους κάνετε και πρωτοσέλιδα κακοποίησης ζώων σε όλη την Ευρώπη».

Η επίμαχη ανάρτηση του Δήμου Ναυπλιέων στο facebook αναφέρει ότι:

«Σ’ ένα πολύ δύσκολο έτος, ο Δήμος Ναυπλιέων σε πλήρη συνεργασία με τους φιλόζωους εθελοντές και στον τομέα για τα ζώα συντροφιάς έδειξε αξιοθαύμαστη δράση με καθημερινές παρεμβάσεις.

Εκτός του ότι τοποθέτησε ηλεκτρονική σήμανση σε 238 ζώα, προχώρησε και στα ακόλουθα:

  1. έγιναν θεραπείες σε 90,

  2. εξετάσεις σε 111,

  3. εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις σε 240,

  4. νοσηλείες σε 40,

  5. στειρώσεις αρσενικών και θηλυκών σκύλων σε πάνω από 120,

  6. περιθάλψαμε 50 γάτες και

  7. φτάσαμε στις 120 υιοθεσίες,

  8. φιλοξενήθηκαν στις δομές που ο Δήμος έχει εξασφαλίσει 70 σκύλοι,

  9. μεταφέρθηκαν με ασφάλεια εντός και εκτός του δήμου μας, μέσα στην καραντίνα οι περισσότερες από τις υιοθεσίες και τέλος,

Εξασφαλίσαμε την περίοδο του lockdown 1.5 τόνο κιλά ξηρά τροφή αποκλειστικά για τα ζώα που ήταν στους δρόμους και το έτος ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Λέντζος με τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου παραδίδουν εξαιρετική υπηρεσία σε ένα τεράστιο θέμα που είναι τα αδέσποτα ζώα.

Σήμερα λοιπόν που τα ζώα μας έχουν την τιμητική τους δεσμευόμαστε για ακόμα περισσότερο έργο!

Η αδιαμφισβήτητη (τα δεδομένα από το site του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα) και συνεχής φροντίδα του Δήμου μας σε συνδυασμό με την συνεργασία των εθελοντών της Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου είναι η εγγύηση για ακόμη περισσότερες δράσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των αγαπημένων μας ζώων συντροφιάς».

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε και να υπενθυμίσουμε για μία ακόμη φορά ότι ο Δήμος Ναυπλιέων δεν διαθέτει καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά επίσης ούτε και δημοτικό κτηνιατρείο.

Επίσης όσον αφορά τον φιλοζωικό σύλλογο Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από το 2010 που δημιουργήθηκε δεν έχει προβεί σε καμία διεκδίκηση από τον δήμο Ναυπλίου για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά καθώς επίσης και του απαιτούμενου δημοτικού κτηνιατρείου.

#Δηλητηρίαση #ΑδέσποταΣκυλιά #Ναύπλιο #ΦιλοζωϊκάΘέματα #Αδέσποτα #ΔήμοςΝαυπλιέων #ΦιλοζωικόςΣύλλογοςΝαυπλίουΟιΑδέσποτοι

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page