google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Χωρίς επαρκή πληρώματα το ΕΚΑΒ
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Χωρίς επαρκή πληρώματα το ΕΚΑΒ

Χωρίς επαρκή πληρώματα το ΕΚΑΒ λόγω σοβαρότατων ελλείψεων στο προσωπικό.

Είναι γνωστό ότι εδώ και μερικά χρόνια το ΕΚΑΒ λόγω των ελλείψεων στο προσωπικό του δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών και ειδικότερα στα νησιά κυρίως του Αιγαίου με το προσφυγικό ζήτημα να τα επιβαρύνει, παράλληλα με την λήξη των συμβάσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) και των Διασωστών που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων Μεταναστών και στις Δημόσιες Δομές Υγείας, κάτι το οποίο έχει προφανώς επιβαρύνει δραματικά το έργο του ΕΚΑΒ.

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ξεκινήσει διαδικασίες μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στο ΕΚΑΒ, οι οποίες όμως μέχρι τώρα δεν έχουν καν ολοκληρωθεί.

Πιο αναλυτικά έχουμε:

  1. Την προκήρυξη 5Κ/2018 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 37 Πληρωμάτων Ασθενοφόρου/Διασωστών για το οποίο έχουν βγει προς το παρόν αποκλειστικά και μόνο τα προσωρινά τα αποτελέσματα.

  2. Τις προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των 100 διασωστών που λόγο της καθυστέρησης της έγκρισης της δαπάνης προς τις ΔΥΠΕ(Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας), καθώς επίσης και την πρόσληψη μόλις των 25 από τους 100 διασώστες.

  3. Το πρόγραμμα PHILOS, μέσω του οποίου θα γινόντουσαν 104 προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων και διασωστών, για το οποίο έχουν βγει μόνο τα προσωρινά αποτελέσματα.

Η έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ όμως συνεπάγεται την μειωμένη ανταπόκριση το υπάρχοντος προσωπικού του ΕΚΑΒ και αυτό γίνεται σε συνδυασμό με τον αυξημένο όγκο εργασίας των λιγοστών υπαλλήλων που διαθέτει το ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα τα σοβαρά προβλήματα και την καθυστέρηση στην άμεση παροχή βοήθειας στους πολίτες από το ΕΚΑΒ με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.

Πρόκειται προφανώς για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να το λύσουν άμεσα!

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page