google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

«H “προστασία του περιβάλλοντος”, άγνωστες λέξεις για τη δημοτική και περιφερειακή αρχή»


Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου σχετικά με την πρόσφατη θαλάσσια ρύπανση του Αργολικού Κόλπου από τα ακατέργαστα λήμματα των χυμοποιείων


Τα προβλήματα με την ρύπανση στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου δεν έχουν τέλος.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή του Ναυπλίου, που πολλές φορές γίνεται ανυπόφορη.


Λόγω και της πανδημίας πολλοί συμπολίτες μας διαμαρτύρονται και ανησυχούν για την υγεία τους.


Οι αιτίες αυτής της κατάστασης είναι συγκεκριμένες, όπως συγκεκριμένοι είναι και οι υπεύθυνοι που δε λαμβάνουν μέτρα και τις συντηρούν.


Συγκεκριμένα:


Είναι τα πυρηνελαιουργεία που εδώ και χρόνια, ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα με τα απόβλητά τους. Οι αρμόδιοι, Περιφέρεια και Δήμοι, αδιαφορούν. Επιτρέπουν να λειτουργούν αυτές οι ρυπογόνες επιχειρήσεις με ασυδοσία, οι οποίες μπροστά στο βωμό του κέρδους, αρνούνται να εφαρμόσουν περιβαλλοντικούς όρους, να επενδύσουν σε σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των εργαζομένων και των δημοτών.


Η Δημοτική Αρχή Ναυπλίου περιορίστηκε σε ένα ψήφισμα ευχολόγιο και ο Δήμαρχος προσπαθεί λέει να κάνει σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για σύνταξη μελέτης και εγκατάσταση οργάνων μέτρησης της ρύπανσης, έτσι μας κοροϊδεύει ότι θα λύσει το πρόβλημα. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι τόσα χρόνια συγκαλύπτει μαζί με την περιφέρεια την ρυπογόνο δράση τους, και τώρα απλώς δίνει τον αναγκαίο χρόνο για να μη θιγούν τα επιχειρηματικά κέρδη.


Είναι τα σκουπίδια που έχουν κατακλείσει τα πάντα, ιδιαίτερα στις περιοχές των ανεξέλεγκτων χωματερών της Καραθώνας και Γκριμάρια στο Άργος.

Με ευθύνη των Δήμων, της Περιφέρειας και της κεντρικής Κυβέρνησης, μας έπνιξαν τα σκουπίδια. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ρυπαίνει παρανομώντας και συγχρόνως να μην επιβάλλονται οι ποινικές ευθύνες για την καταστροφή που κάνει στο περιβάλλον. Το πρόβλημα με τα σκουπίδια είναι μία συνεχής ανοιχτή πληγή που δημιουργεί ανεξέλεγκτες και μη αναστρέψιμες καταστάσεις.


Στις επίμονες κραυγές απελπισίας μας:


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ.


Η μόνη τους απάντηση είναι ότι το πρόβλημα θα λυθεί με επενδύσεις.

Μας αποκρύπτουν όμως ότι με αυτές τις επενδύσεις θα έχουμε νόμιμη ρύπανση, θα έχουμε καρκινογόνα καύση, θα μας επιβληθούν χαράτσια και θα πληρώσουμε τα σκουπίδια χρυσάφι.

Η εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης το μόνο που κάνει είναι να φορτώνει στις πλάτες μας τα κέρδη. Αρκετά πληρώσαμε! Να πληρώσουν τώρα οι υπεύθυνοι!


Είναι ο Βιολογικός καθαρισμός Άργους – Ναυπλίου που έχει μετατραπεί σε μία περιβαλλοντική βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα τόσο στη μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού όσο και στα υφιστάμενα αποχετευτικά δίκτυα, πέρα από το φυσικό περιβάλλον κινδυνεύει άμεσα όλος ο Αργολικός κόλπος να μετατραπεί σε νεκρά θάλασσα.

Τελευταία με την ανεξέλεγκτη ρίψη των αποβλήτων των χυμοποιείων, η μονάδα ουσιαστικά βγήκε εκτός λειτουργίας, δημιουργώντας από τη μια αυτή την αποπνικτική δυσοσμία στην ατμόσφαιρα και από την άλλη, όλα τα λύματα διοχετεύονται ακάθαρτα στην παραλία του υγροβιότοπου και στον Αργολικό κόλπο.


Η πρόληψη, τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των δημοτών δεν είναι πολυτέλεια. Είναι επιτακτική ανάγκη. Δεν θα επιτρέψουμε η αδιαφορία των δημοτικών – περιφερειακών αρχών, η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν το περιβάλλον ως έναν ακόμα παράγοντα παραγωγής κέρδους για τις επιχειρήσεις, να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο το βιοτικό μας επίπεδο.


ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΡΥΠΑΝΣΗ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΛΟΝΤΟΣ

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕ ΠΑΙΖΟΥΜΕ

2 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page