google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Malware για Mac συνδέεται με τους Ρώσους χάκερ που επιτέθηκαν στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Malware για Mac συνδέεται με τους Ρώσους χάκερ που επιτέθηκαν στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών

e2d0b8b3cb09cd154e0c9463709b0989

Στους Mac έστρεψαν την προσοχή τους οι Ρώσοι χάκερ που την περασμένη άνοιξη παραβίασαν τα ηλεκτρονικά συστήματα της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.








Αυτό υποστηρίζει η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Bitdefender, σύμφωνα με την οποία η ρωσική ομάδα APT28 βρίσκεται πίσω από το malware Xagent, το οποίο μολύνει τους υπολογιστές της Apple.

Το Xagent επιτρέπει στους χάκερ να κλέψουν screenshots και τους κωδικούς που πληκτρολογεί κανείς μέσω browser, όπως επίσης και να αντιγράψει τα εφεδρικά αρχεία από το iPhone του χρήστη, αν τα είχε αποθηκεύσει στον υπολογιστή. Η Bitdefender θεωρεί προφανή την προέλευσή του, χωρίς ωστόσο να έχει σαφή εικόνα για τους οργανισμούς που είχαν μπει στο στόχαστρο.

Η APT28 κατονομάζεται σε έκθεση του FBI και του αμερικανικού υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας, που δημοσιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο, ως δράστης της κυβερνοεπίθεσης στην Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος.

Με την κυβερνοεπίθεση, είχαν διαρρεύσει email του John Podesta, ανώτερου συμβούλου της Hillary Clinton, όπως επίσης και ομιλίες της υποψηφίου των Δημοκρατικών στην Goldman Sachs.

Πηγή:insomnia.gr

0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page