google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη παρουσιάζει η Qualcomm
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη παρουσιάζει η Qualcomm

2c0f82c1df8ac913d5b39e9c3effb5d9

Η ενσωμάτωση του αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη αποτελεί την επόμενη μεγάλη εξέλιξη που οραματίζονται οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, κάτι απαραίτητο μετά την παρουσίαση smartphones που η οθόνη καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την εμπρόσθια όψη.


Η Qualcomm παρουσίασε χθες σε έκθεση τεχνολογίας στη Σανγκάη, τη δεύτερη γενιά του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που κατασκευάζει, και ο οποίος μπορεί πλέον να τοποθετηθεί κάτω από την οθόνη, κάτι που κάνει τη χρήση του πολύ πιο εύκολη και σίγουρα πιο εντυπωσιακή. Όπως η προηγούμενη γενιά με την ονομασία Sense ID που είχαμε δει πριν 2 χρόνια στη Βαρκελώνη, έτσι και η νέα τεχνολογία στηρίζεται στους υπέρηχους όμως πλέον δεν απαιτεί ένα ξεχωριστό μέρος στην επιφάνεια της συσκευής για να πραγματοποιήσει την αναγνώριση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την έκθεση, η τεχνολογία της Qualcomm είναι συμβατή και με OLED οθόνες πάχους 1,2 χιλιοστών αλλά και με γυαλί πάχους 0,8 χιλιοστών. Σε αντίθεση με τους κλασσικούς αισθητήρες που συναντάμε στα smartphones, ο νέος αισθητήρας δεν επηρεάζεται από βρεγμένα ή λερωμένα δάκτυλα. Η κινεζική Vivo αποτελεί την πρώτη εταιρεία που προχωρά στην ενσωμάτωση του νέου αισθητήρα αν και σε μια πρωτότυπη συσκευή, με τη Qualcomm να αναφέρει ότι η μαζική διάθεσή του σε κάθε ενδιαφερόμενο κατασκευαστή θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Η εταιρεία αναφέρει ακόμα ότι θα προμηθεύσει από τον Οκτώβριο τους πρώτους αισθητήρες στους κατασκευαστές προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές τους για τα επερχόμενα μοντέλα τους.


Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από το παρακάτω tweet αλλά και σύμφωνα με δημοσιογράφο της ιστοσελίδας Engadget που μπόρεσε να δοκιμάσει την τεχνολογία στο συγκεκριμένο smartphone της Vivo, υπάρχει αισθητή καθυστέρηση στην αναγνώριση συγκριτικά με τους αισθητήρες που συναντάμε τώρα σε κορυφαία smartphones. Η καθυστέρηση υπολογίζεται περίπου στο 1 δευτερόλεπτο κάτι που μπορεί να αποτελεί και έναν από τους λόγους που καθυστερεί η εμπορική εκμετάλλευση της τεχνολογίας. Στο βίντεο μπορούμε να δούμε ότι στην οθόνη κλειδώματος ο χρήστης καλείται να τοποθετήσει το δάκτυλό του σε συγκεκριμένο μέρος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναγνώριση και να δοθεί πλήρης πρόσβαση.


picture

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung επέλεξε τελικά τη χρήση του κλασσικού αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων σε μια άβολη θέση στο πίσω μέρος του Galaxy S8 ενώ ήδη υπάρχουν φήμες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Apple στο να ενσωματώσει παρόμοια τεχνολογία στο επετειακό iPhone που θα παρουσιάσει το Φθινόπωρο. Το συγκεριμένο iPhone θα διακρίνεται μεταξύ άλλων για την οθόνη που θα ενσωματώνει και η οποία θα διαθέτει ελάχιστα περιθώρια.

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page