google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Αλλαγές στις βουλευτικές περιφέρειες – Θα γίνουν 59
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Αλλαγές στις βουλευτικές περιφέρειες – Θα γίνουν 59

vouliedrana

Με γνωμοδότηση του ΣτΕ κρίθηκε νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογικές περιφέρειες. Πίνακας με τις αλλαγές.

Στις 59 αυξάνονται πλέον οι εκλογικές περιφέρειες και με την σύμφωνη τελικά γνώμη του συμβουλίου της επικρατείας. Η ανακατανομή γίνεται με βάση το προεδρικό διάταγμα του υπουργείου εσωτερικών.

Με την υπ’αριθμόν (225/2018) απόφαση του ΣτΕ  το Προεδρικό Διάταγμα κρίθηκε  τελικά νόμιμο.

Στο προεδρικό διάταγμα  αναφέρεται ότι οι εκλογικές περιφέρειες ανακατανέμονται ως εξής:

η Β’ Αθήνας σπάει σε τρεις νέες περιφέρειες: ο Βόρειος τομέας αποκτά 15 έδρες, ο Νότιος τομέας 18 έδρες και ο Δυτικός τομέας 11 έδρες.

το υπόλοιπο Αττικής χωρίζεται σε δύο κομμάτια, στην Ανατολική Αττική με 10 έδρες και στη Δυτική Αττική 4 έδρες.

Η μία έδρα που «φεύγει» από το υπόλοιπο Αττικής (ήταν 15 έδρες και μετά το «σπάσιμο» γίνονται 14) προστίθεται στο νομό Αχαΐας, η οποία αποκτά συνολικά 9 έδρες.

Η κατανομή των εδρών, κατά τον υπουργό Εσωτερικών, έγινε σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γενικής απογραφής πληθυσμού της χώρας που διεξήχθη από την Ελληνική Στατιστική Αρχή το διάστημα από 10 έως 24 Μαΐου 2011.

Δείτε παρακάτω και τον πίνακα με όλες τις ανακατανομές στις εκλογικές περιφέρειες.

pinakasste41218
0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page