google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Ανακοίνωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης Σχετικά με την πρόσφατη κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ τ
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Ανακοίνωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης Σχετικά με την πρόσφατη κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ τ

Το ΠΣΕ έχει επίγνωση της περίπλοκης ιστορίας της αμφισβητούμενης περιοχής και ανησυχεί με τις σοβαρές συνέπειες που έχει το ξέσπασμα μιας σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών – για τους λαούς της και για τους λαούς της ήδη ταραγμένης περιοχής.

Ανακοίνωση του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης σχετικά με την πρόσφατη κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την πρόσφατη κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για συνοριακές διαφορές στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα θύματα και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένων αμάχων. Αυτή η σύγκρουση που έχει την προέλευσή της πάνω από τριάντα (30) χρόνια πίσω είναι ένα περίπλοκο ζήτημα στο οποίο εμπλέκονται έμμεσα διάφορες περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις.

Το ΠΣΕ καταγγέλλει και καταδικάζει κάθε ξένη παρέμβαση, είτε πρόκειται για πρόκληση και κλιμάκωση της έντασης είτε για άμεση ή έμμεση συμμετοχή στην ίδια τη σύγκρουση και απαιτεί το τέλος των ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί ήδη ορισμένες δυνάμεις μέχρι στιγμής. Δεν είναι μυστικό ότι η συγκεκριμένη περιοχή και η ευρύτερη περιοχή έχουν γεωστρατηγικό ενδιαφέρον για ισχυρές χώρες για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των δρόμων, όπως παρατηρείται και στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο. Το ΠΣΕ έχει επίγνωση της περίπλοκης ιστορίας της αμφισβητούμενης περιοχής και ανησυχεί με τις σοβαρές συνέπειες που έχει το ξέσπασμα μιας σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών – για τους λαούς της και για τους λαούς της ήδη ταραγμένης περιοχής. Αναγνωρίζοντας την σοβαρή πιθανότητα μια τέτοια σύγκρουση να κλιμακωθεί σε έναν πόλεμο μεγαλύτερων διαστάσεων, το ΠΣΕ απαιτεί:

  1. Άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμός όλων των εχθροπραξιών,

  2. Επιστροφή στο διάλογο μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, για αναζήτηση πολιτικής και συμφωνημένης επίλυσης της σύγκρουσης.

  3. την κινητοποίηση των φιλειρηνικών δυνάμεων στις δύο χώρες και στην ευρύτερη περιοχή για να αποφευχθεί η υστερία του πολέμου και να προωθηθεί η δυνατότητα ειρηνικής επίλυσης.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης πιστεύει ότι τα παραπάνω είναι ο μόνος δρόμος για τα συμφέροντα των λαών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και για την ειρήνη στην περιοχή.

Η Γραμματεία του ΠΣΕ Αθήνα 28 Σεπτεμβρίου 2020

1 Προβολή0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page