google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Γερμανοί πολιτικοί έγιναν στόχος κυβερνοεπίθεσης ευρείας κλίμακας |Δημοσιοποιήθηκαν στο Twitter οικο
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Γερμανοί πολιτικοί έγιναν στόχος κυβερνοεπίθεσης ευρείας κλίμακας |Δημοσιοποιήθηκαν στο Twitter οικο

cyber-crime-can-stock_500x375

Εκατοντάδες Γερμανοί πολιτικοί – μεταξύ αυτών και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ – έπεσαν θύματα κυβερνοεπίθεσης ευρείας κλίμακας κατά την οποία εκλάπησαν επαφές, προσωπικά μηνύματα και οικονομικά στοιχεία τους. Οι υποκλοπές αφορούν πολιτικούς όλων των κομμάτων, εκτός του AfD. Επιπροσθέτως, εκλάπησαν προσωπικά δεδομένα δημοσιογράφων και κάποιων διασημοτήτων.

Οι hackers δημοσιοποίησαν μέσω twitter (υπό μορφή ημερολογίου) μέρος των υποκλαπέντων δεδομένων, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους. Επιπροσθέτως, η Υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Katarina Barley, τόνισε πως πρόκειται για «σοβαρή επίθεση», συμπληρώνοντας πως «οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή την ενέργεια προσπαθούν να μειώσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη δημοκρατία και τους θεσμούς της».

Εκπρόσωποι του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Ασφάλεια των Πληροφοριών (BSI) ανέφεραν πως διεξάγουν ήδη έρευνες και πως δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή τους κάποια παραβίαση του επίσημου κυβερνητικού δικτύου.

Ο λογαριασμός στο Twitter από τον οποίο έγιναν οι αναρτήσεις έχει 17 χιλιάδες ακόλουθους και συνδέεται με μια διαδικτυακή πλατφόρμα που εδρεύει στο Αμβούργο. Αν και οι αναρτήσεις των επίμαχων δεδομένων ξεκίνησαν από τον προηγούμενο μήνα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τις αντιλήφθηκαν την πρωτοχρονιά. Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Bild τα δεδομένα αυτά προήλθαν από κυβερνοεπίθεση που είχε γίνει πριν από τον Οκτώβρη του 2018.

Πηγή tecky.eu

1 Προβολή0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page