google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Διαμαρτύρονται οι γονείς στο Ναύπλιο :Τα παιδιά μας στοιβάζονται στις τάξεις εν μέσω της πανδημίας!
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Διαμαρτύρονται οι γονείς στο Ναύπλιο :Τα παιδιά μας στοιβάζονται στις τάξεις εν μέσω της πανδημίας!


Φωτογραφία από τον χρήστη Ketut Subiyanto στο Pexels

"Με ένα πολύ αιχμηρό δελτίο τύπου αποφάσισαν να καταγγείλουν την κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας για την αδιαφορία τους απέναντι στην λήψη μέτρων για την διασπορά του κορονοϊού μέσα στα σχολεία και ειδικότερα τώρα με την επέλαση της omicron, της τελευταίας δηλαδή μέχρι τώρα μετάλλαξης του covid19, ενώ την ίδια στιγμή όπως οι ίδιοι οι γονείς μας καταγγέλλουν δεν έχει παρθεί μέχρι τώρα κανένα μέτρο προστασίας ενάντια στην μόλυνση από τον κορονοϊό, ενώ την ίδια στιγμή τα παιδιά τους στοιβάζονται κατά 25 στις αίθουσες διδασκαλίας με το μόνο μέτρο για την προστασία από την μετάδοση του SarsCov2 να αποτελούν πλέον και να είναι συγχρόνως τα ανοιχτά παράθυρα και οι μάσκες που φορούν αναγκαστικά μέσα στις αίθουσες αλλά και παντού μέσα στα σχολεία οι μικροί μαθητές."


Διαβάστε παρακάτω το αποκαλυπτικό δελτίο τύπου των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 1ο, 2ο και 7ο Νηπιαγωγείων Ναυπλίου και της ομάδας γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου:

«Στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία μας άνοιξαν ξανά. Παρά την δραματική αύξηση των κρουσμάτων, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στο στοίβαγμα έως 25 παιδιών ανά τάξη, με μόνο μέσο προστασίας τις μάσκες και τα ανοικτά παράθυρα.


Το συνεχές αίτημα για αραίωση των παιδιών στα τμήματα με ταυτόχρονη πρόσληψη εκπαιδευτικών καθώς και του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας, παραμένει αναπάντητο, αφού ουδεμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει γίνει.


Παράλληλα, όσον αφορά στην πρόληψη, μεταθέτει την ευθύνη σε γονείς και κηδεμόνες για διενέργεια self, rapid και μοριακών τεστ αλλά και το κόστος και τις ουρές αναμονής για τα 2 τελευταία.


Ως γονείς και κηδεμόνες αρνούμαστε να αποδεχθούμε πως για 3η συνεχή χρονιά δε δίνεται ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναχαίτιση της μετάδοσης του ιού στα σχολεία μας.


Απαιτούμε:


• Δωρεάν παροχή μασκών υψηλής προστασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

• Παροχή δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

• Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ.

• Αραίωση των μαθητών ανά τάξη.

• Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

• Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και επαρκή στελέχωση των παιδιατρικών μονάδων στα δημόσια νοσοκομεία.


Καλούμε συλλόγους γονέων, σωματεία και άλλους φορείς σε κοινές δράσεις.


Τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 1ο, 2ο και 7ο Νηπιαγωγείων Ναυπλίου και η ομάδα γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου.»

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page