google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Δικαιώνεται η Microsoft: οι πωλήσεις των υπολογιστών 2-in-1 θα τριπλασιαστούν μέχρι το 2021
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Δικαιώνεται η Microsoft: οι πωλήσεις των υπολογιστών 2-in-1 θα τριπλασιαστούν μέχρι το 2021

297d25419c4a624e17caa23e6091d89e

Σε μία έκθεση που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία ερευνών IDC, η γνωστή εταιρεία εκτιμάει πως η αγορά των tablets με αποσπώμενο πληκτρολόγιο (detachable tablet) πρόκειται να φτάσει σε αποστολές τις 56,1 εκατομμύρια μονάδες.


Σύμφωνα με την εταιρεία IDC, από όλες τις συσκευές που υπάρχουν, οι υπολογιστές 2-in-1 (αλλιώς detachable tablets επειδή κυκλοφορούν με αποσπώμενα πληκτρολόγια) πρόκειται να γνωρίσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, και οι αποστολές τους αναμένεται από τα 21,6 εκατομμύρια το 2016 να φτάσουν ή να ξεπεράσουν τα 56,1 εκατομμύρια, και πως το μερίδιο τους στην αγορά από το 4,9% πρόκειται να φτάσει το 13,4%.

Τα notebooks παρόλα αυτά θα συνεχίσουν να είναι οι ηγέτες στην κατηγορία, με πωλήσεις 162,5 εκατομμυρίων μονάδων, που είναι αυξημένες σε σχέση με τις περσινές (156,8 εκατομμύρια) και οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 38,9%. Τα PCs από την άλλη, πρόκειται να γνωρίσουν πτώση, από τα 103,3 εκατομμύρια στα 89,8 εκατομμύρια, με το ποσοστό τους στην αγορά να μειώνεται στο 21,5%.

Η IDC υποστηρίζει ότι η απουσία νέων μοντέλων από την Apple και την Microsoft προκάλεσε μία μικρή μείωση στα τέλη του 2016, καθώς η σειρά Surface δεν αναβαθμίστηκε ουσιαστικά. Η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει νέα μοντέλα στη σειρά Surface την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο φέτος.

Η αγορά των συσκευών 2-in-1 αποτελεί λίγο πολύ δημιούργημα τη Microsoft, καθώς ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που προώθησαν αποφασιστικά συσκευές όπως το Surface RT το 2012. Παρά τα επικριτικά σχόλια, η Microsoft συνέχισε να επενδύει στην κατηγορία με νέα μοντέλα Surface, καθιστώντας το συγκεκριμένα παράρτημα της εταιρείας ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τα τελευταία τρίμηνα. Η Apple ξεκίνησε επίσης να επενδύει στις συσκευές 2-in-1 και το iPad Pro αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για να αναπτυχθεί στην συγκεκριμένη αγορά ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει ακόμα περισσότερα μοντέλα iPad Pro φέτος. Από ότι φαίνεται, η εταιρεία δεν θέλει τους υπολογιστές MacBook να εισέλθουν στη συγκεκριμένη κατηγορία προσθέτοντας αποσπώμενα πληκτρολόγια και οθόνες αφής στα μελλοντικά μοντέλα.

0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page