google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Εκτός PlayStore η εφαρμογή CamScanner λόγω malware!
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Εκτός PlayStore η εφαρμογή CamScanner λόγω malware!

Αν έχετε την εφαρμογή CamScanner εγκατεστημένη στο κινητό σας τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να την απεγκαταστήσετε άμεσα.

Σύμφωνα με την Kaspersky Labs η εφαρμογή περιέχει malware και πιο συγκεκριμένα ένα πολύ επικίνδυνο ιό trojan.

Η είδηση για το malware το οποίο περιέχει η συγκεκριμένη εφαρμογή έγινε γνωστή από τον Igor Golovin και τον Anton Kivva, οι δύο ερευνητές της εταιρίας Kaspersky Labs, που εντόπισαν τον ιό στον κώδικα της εφαρμογής. Το CamScanner app ήταν απόλυτα ασφαλές εδώ και χρόνια, όμως τον τελευταίο καιρό ένα από τα πακέτα διαφήμισης που περιέχει, διαθέτει μία υπορουτίνα που «σιωπηλά» εντοπίζει και «τρέχει» spyware σε όσα κινητά εγκατασταθεί. Μαζί με άλλους τύπους malware, χρησιμοποιεί και έναν επικίνδυνο τύπο ιού Trojan, με την ονομασία Necro.n ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τρίτους για την εγκατάσταση κάθε είδους εφαρμογής στα μολυσμένα κινητά.

Η Kaspersky εντόπισε τον ιό Trojan-Dropper.AndroidOS.Necro.n στον κώδικα της εφαρμογής , τονίζοντας βέβαια ότι πρόκειται για trojan που εντοπίζεται συνήθως σε αρκετά ΟΕΜ Κινέζικα smartphones.

Ο ιός αυτός όμως μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος αφού όντας στα χέρια των hackers θα μπορέσει μολύνει άνετα κάθε συσκευή στην οποία έχει εγκατασταθεί, «κατεβάζοντας» σε αυτή ό,τι επιθυμεί ο εισβολέας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Kaspersky οι developers της εφαρμογής CamScanner είναι πιθανό να μην γνώριζαν καν για το συγκεκριμένο malware στην εφαρμογή τους, όμως ακριβώς επειδή ενημέρωσαν την Google άμεσα αφαιρέθηκε γρήγορα η εφαρμογή από το Play Store για την εξασφάλιση της προστασίας των χρηστών από το επικίνδυνο malware.

Πάντως σε κάθε περίπτωση αν τυχόν έχετε στην συσκευή σας εγκατεστημένο το CamScanner app απεγκαταστήστε το άμεσα και ελέγξτε το κινητό σας με ένα καλό antimalware app.

2 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page