google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Επικίνδυνο παιχνίδι πνιγμού το οποίο μετράει και δεύτερο θύμα στο Λουτράκι
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Επικίνδυνο παιχνίδι πνιγμού το οποίο μετράει και δεύτερο θύμα στο Λουτράκι

Νέα επιδημία από παιχνίδι κινδύνου έχει ξεσπάσει και έχει φτάσει να θέτει σε κίνδυνο παιδιά μικρότερης ηλικίας ακόμη και του δημοτικού.

Τι είναι όμως αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι πνιγμού; Είναι ένα «παιχνίδι» στο οποίο ένα παιδί κρατάει την αναπνοή του κυριολεκτικά μέχρι λιποθυμίας.

Πρόσφατα ένας 12χρονος μαθητής στο Λουτράκι παίζοντας αυτό το σε εισαγωγικά «παιχνίδι» με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Μάλιστα στο ίδιο σχολείο μία μαθήτρια ανέβασε στα social media βίντεο με την ίδια να λιποθυμεί στο προαύλιο παίζοντας το «παιχνίδι» αυτό και δύο συμμαθητές της πρόλαβαν να την κρατήσουν πριν πέσει στο έδαφος και τραυματιστεί.

Το επικίνδυνο αυτό «παιχνίδι» φαίνεται να έχει εξαπλωθεί ακόμα και σε μαθητές δημοτικού ενώ παράλληλα σύμφωνα με ρεπορτάζ του open beyond tv όλοι σχεδόν οι μαθητές του γυμνασίου στο Λουτράκι έπαιξαν αυτό το «παιχνίδι του πνιγμού» ή αλλιώς «της αναπνοής» όπως είναι ευρέως γνωστό μεταξύ τους.


Καθηγητής του Γυμνασίου μιλώντας στο Open δήλωσε ότι πριν λίγες μέρες ένας μαθητής της Β Γυμνασίου έπαιξε και αυτός το «παιχνίδι πνιγμού», κρατώντας την αναπνοή του για λίγα δευτερόλεπτα και έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να πέσει από τις σκάλες, σπάζοντας πολλά από τα δόντια του και μεταφέρθηκε και εκείνος στο νοσοκομείο.

Μαθητής της 5ης Δημοτικού υποστήριξε στο ρεπορτάζ του Open ότι έχει συμμετάσχει και αυτός στο επικίνδυνο αυτό παιχνίδι, πράγμα το οποίο αποδεικνύει ότι το «παιχνίδι του πνιγμού» εξαπλώνεται πλέον ραγδαία και στα Δημοτικά Σχολεία.

Ο θείος του 12χρονου μαθητή που τραυματίστηκε δήλωσε στο κανάλι ότι:«Έχει γίνει της μόδας ένα καινούριο παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά. Κρατούν την ανάσα τους για δέκα φορές και κάνουν ένα βαθύ κάθισμα. Ο άλλος σφίγγει στο λαιμό το παιδί ή στο στήθος και το παιδί πέφτει λιπόθυμο»

Ο 12χρονος μαθητής πάντως πέρασε τραγικές στιγμές όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς λιποθύμησε στο προαύλιο του σχολείου του σκορπώντας τον πανικό στους συμμαθητές του οι οποίοι άρχισαν αμέσως να φωνάζουν για βοήθεια, και οι καθηγητές άμεσα ειδοποίησαν, το 166 καθώς επίσης και την οικογένεια του 12χρονου μαθητή, και άμεσα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον λιπόθυμο μαθητή στο νοσοκομείο.

Λίγα λόγια για το «παιχνίδι του πνιγμού»:

Η επικίνδυνη «μόδα» που σκοτώνει Τους τελευταίους μήνες μια άκρως επικίνδυνη «μόδα» έχει κάνει την επανεμφάνισή της στο διαδίκτυο. Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας, ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι και στα οποία φαίνεται να πνίγουν ή να στραγγαλίζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους ή ο ένας τον άλλο, προκειμένου να νιώσουν για μερικά δευτερόλεπτα μια αίσθηση «ευφορίας», προτού λιποθυμήσουν.

Το ονομάζουν «παιχνίδι του πνιγμού» (The Choking Game) και σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία 10ετία σχεδόν 900 άτομα έχουν πεθάνει από αυτό, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι άτομα από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά το άτομο πεθαίνει. Για όσους επιζούν, η παρατεταμένη στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο είναι γνωστό ότι προκαλεί κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, και αιμορραγίες στα μάτια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΠΝ το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο και εν δυνάμει θανατηφόρο «παιχνίδι» είναι άντρες έφηβοι.

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page