google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Επισήμως “νεκρό” ανακήρυξαν το MP3 οι δημιουργοί του
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Επισήμως “νεκρό” ανακήρυξαν το MP3 οι δημιουργοί του

e5d3e2e958b996e1ec2006cc307d8c96





Τον “θάνατο” του MP3, το format ψηφιακών αρχείων ήχου το οποίο άλλαξε τον τρόπο τον τρόπο που ακούμε μουσική, ανακοίνωσε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας το γερμανικό ινστιτούτο Fraunhofer.


Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ινστιτούτο, διακόπτει πλέον το πρόγραμμα αδειοδότησης προϊόντων που το χρησιμοποιούν.

Η πνευματική ιδιοκτησία των ευρεσιτεχνιών που εμπλέκονται στην υλοποίηση του format είναι αρκετά δαιδαλώδης. Ωστόσο, με επιστολή του ήδη από το 1998 σε αρκετούς παραγωγούς λογισμικού για MP3, το ινστιτούτο Fraunhofer ζητά άδεια για τη διανομή ή την πώληση συμβατών κωδικοποιητών και αποκωδικοποιητών και έως σήμερα εισπράττει σημαντικά ποσά για την εκχώρηση των δικαιωμάτων για τις πατέντες που έχουν αναπτύξει μηχανικοί του.

Η κίνηση είναι περισσότερο συμβολική, αφού σίγουρα δεν θα σταματήσει να υποστηρίζεται το ΜΡ3 και να αναπτύσσονται συμβατά προϊόντα. Ωστόσο, θα μετατρέπεται ολοένα περισσότερο σε εξαίρεση, με νέα format να αναλαμβάνουν τον ρόλο του κανόνα. Μάλιστα, στην ανάπτυξη του AAC (Advanced Audio Coding), του προτύπου που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα, έχει συμμετάσχει και το Fraunhofer.

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page