google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Η νέας γενιάς RAM τύπου DDR5 θα έχει την διπλάσια ταχύτητα από την DDR4 το 2018
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Η νέας γενιάς RAM τύπου DDR5 θα έχει την διπλάσια ταχύτητα από την DDR4 το 2018

e70272b7244b888365f9d1ac4e8810c7

Μπορεί πρόσφατα να αναβαθμίσατε τον υπολογιστή σας και να χρησιμοποιείτε μνήμη DDR4 ή ενδεχομένως και να έχετε παραμείνει με την DDR3, ωστόσο τίποτα δεν κρατάει για πάντα.


Ο συνεταιρισμός JETEC (JETEC Solid State Technology Association), υπεύθυνος για τις προδιαγραφές των προτύπων μνήμης στον χώρο θα έχει οριστικοποιήσει τις προδιαγραφές του πρότυπου DDR5 το επόμενο έτος (2018) και τα πρώτα αρθρώματα του είδους, όπως μαθαίνουμε, πρόκειται να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο 2019.

Ο νέος τύπος μνήμης DDR5 πρόκειται να προσφέρει διπλάσιο memory bandwidth αλλά και memory density σε σχέση με το πρότυπο DDR4, ενώ παράλληλα -και όπως υποστηρίζει ο συνεταιρισμός JETEC, έστω και χωρίς στόχους ή νούμερα- πρόκειται να είναι ενεργειακά αποδοτικότερος. Το υψηλότερο base clock που επιτρέπει ο JETEC στο πρότυπο DDR4 –χωρίς να μπαίνει στην μέση ο υπερχρονισμός- το συναντούμε στον τύπο μνήμης DDR4-2400 με timings που ποικίλουν από 15 έως 18 για την υστέρηση CAS, καθώς και για τα tRCD και tRP. Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω, τότε ενδέχεται να δούμε για αρχή αρθρώματα μνήμης DDR5-4800. Σήμερα, υπάρχουν ορισμένα αρθρώματα τύπου DDR4-4266, ωστόσο σπανίζουν και κοστίζουν πολλά χρήματα.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση της μνήμης DDR4, θα περάσουν αρκετά χρόνια πριν έχουν όλοι RAM τύπου DDR5 στα συστήματα τους, και αυτό γιατί θα πρέπει να κάνουν την εμφάνιση τους νωρίτερα ή παράλληλα επεξεργαστές και SoCs (system-on-chips) που ενσωματώνουν αναβαθμισμένους ελεγκτές μνήμης που να υποστηρίζει το νέο πρότυπο. Και συνήθως απαιτούνται δύο με τρία χρόνια από τον σχεδιασμό ενός νέου chip μέχρι την διάθεση του.

Να θυμίσουμε ότι οι προδιαγραφές του πρότυπου DDR4 οριστικοποιήθηκαν το 2012, αλλά μέχρι να γίνει mainstream, το 2015, πέρασε αρκετά μεγάλο διάστημα. Να επισημανθεί στο συγκεκριμένο σημείο, ότι δεν μιλάμε για τη μνήμη GDDR5 που βρίσκεται σχεδόν εδώ και μία δεκαετία σε κάρτες γραφικών και παιχνιδοκονσόλες.

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page