google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 «Θέλω να ζήσω» φωνάζουν στις Μόριες τα προσφυγόπουλα…
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

«Θέλω να ζήσω» φωνάζουν στις Μόριες τα προσφυγόπουλα…

Φωτό αρχείου|Πηγή: Associated Press

Της Κάλι Καρά

Μωρό εννέα μηνών έχασε τη ζωή του από αφυδάτωση, στο ΚΥΤ της Μόριας, παιδί προσφύγων από το Κονγκό, οι οποίοι μέσα σε αυτό το γκέτο περίμεναν την τύχη της αίτησης ασύλου που είχαν κάνει. Τι ειρωνεία δύο ημέρες πριν την Παγκόσμια Μέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

Ο μικρός ήταν ένας (γεννημένος) Κονγκολέζος. Προστέθηκε στη λίστα των 900 νεκρών παιδιών, όπως υποστηρίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες, που προσπαθούν να φθάσουν σε χώρες της Νότιας Ευρώπης διά θαλάσσης, χωρίς να συνυπολογίζονται τα 4.800 αγνοούμενα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που έχουν φτάσει στην Ελλάδα. Αφού γλίτωσαν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ στις χώρες τους, αφού γλίτωσαν μέσα στις βάρκες των διακινητών από το να γίνουν τροφή στα ψάρια του Αιγαίου και έφτασαν στη χώρα μας, βιώνουν την κόλαση στις Μόριες και στις παρόμοιες «δομές φιλοξενίας», φωνάζοντας «θέλω να ζήσω».

Η φοβερή αυτή είδηση φέρνει αμέσως τον συνειρμό που παραπέμπει στο σάλο που έχει ξεσηκωθεί για την καθιέρωση «Μέρας του αγέννητου παιδιού», την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και με σύνθημα «Αφήστε με να ζήσω». Η συγκεκριμένη κίνηση στοχεύει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, την αντισύλληψη και γενικότερα την απόφαση της γυναίκας πότε θα γίνει μητέρα, ενώ κάποιοι μητροπολίτες έχουν αναλάβει «τη σκυτάλη» στην εκστρατεία αυτή, οργανώνοντας εκδηλώσεις για μαθητές, φοιτητές, νέους. Έτσι αναπαράγονται αντιδραστικές, αναχρονιστικές απόψεις για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, στην οικογένεια.

Βέβαια, είναι βολικό με τον σκοταδισμό να συγκαλύπτονται τα ουσιώδη! Γιατί αφήνει στο απυρόβλητο τις ταξικές αιτίες που δεν ικανοποιούνται τα σύγχρονα δικαιώματα εκατομμυρίων γεννημένων παιδιών ανά τον κόσμο. Αφήνει στο απυρόβλητο τους πραγματικούς ενόχους για τα χιλιάδες γεννημένα προσφυγόπουλα που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις, όπως και τη συνυπευθυνότητα της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών-μελών, ειδικά της ελληνικής, για την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Αφήνει στο απυρόβλητο τα απαράδεκτα hot spots στα νησιά και τον Έβρο, μέσα στα οποία ζουν σε άθλιες συνθήκες τα προσφυγόπουλα, στα οποία στερούν, όπως και σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, τη δυνατότητα να μεταφερθούν σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα για εξέταση των αιτημάτων τους και να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Στη σκοτεινή μεριά του φεγγαριού μένει ο διαχρονικά βρώμικος ρόλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η πολιτική της ενίσχυσης των απελάσεων, η στρατιωτικοποίηση των συνόρων, η καταστολή, όλα όσα προβλέπονται και στο νέο νομοσχέδιο για το άσυλο.

Στο απυρόβλητο και όλοι αυτοί που ψηφίζουν ή υποστηρίζουν τις αποφάσεις της ΕΕ για περισσότερη καταστολή και λιγότερα δικαιώματα και στηρίζουν τη συμφωνία ΕΕ – κυβέρνησης – Τουρκίας.

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν κάθε λόγο να παλέψουν μαζί ενάντια στον κοινό αντίπαλο: Κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τις διεθνείς συμμαχίες του, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον ξεριζωμό, για την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, για το ρατσισμό, τον εθνικισμό και το μίσος που προκαλούν ανάμεσα στους λαούς, για την κατάρα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Μόνο έτσι μπορούν να προστατέψουν και τα γεννημένα και τα αγέννητα παιδιά τους.

Αναδημοσίευση από το 902.gr

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page