google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Καταδίκασαν φιλόζωους εθελοντές για επίθεση αδέσποτων σκυλιών στην Άμφισσα
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Καταδίκασαν φιλόζωους εθελοντές για επίθεση αδέσποτων σκυλιών στην Άμφισσα



Φωτογραφία από το Travelstyle.gr
Φωτογραφία από το Travelstyle.gr

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη σε ολόκληρη την Φωκίδα, είναι η καταδίκη των τριών μελών και φιλόζωων εθελοντών του φιλοζωικού σωματείου της Άμφισσας, σε ποινή ανερχόμενη των 20 μηνών φυλάκισης με αναστολή, μαζί με τον πρώην αντιδήμαρχο του Δήμου Δελφών, από το μονομελές πλημμελειοδικείο Άμφισσας, με την κατηγορία της «σωματικής βλάβης».


Το Χρονικό Της Υπόθεσης


Δράστε ρομά οι οποίο διέρρηξαν τον χώρο στον οποίο βρίσκονταν εκεί μέσα κλειδωμένα τα σκυλιά με σκοπό την κλοπή, και εισέβαλλαν τελικά παράνομα στον ιδιωτικό χώρο αυτό, αφού πρώτα έσπασαν το λουκέτο που κρατούσε την πόρτα εντελώς κλειστή.


Στον χώρο αυτόν λοιπόν φιλοξενούνταν προσωρινά δύο αδέσποτα ζώα του Δήμου, υπό την επίβλεψη του Φιλοζωικού σωματείου Άμφισσας που φρόντιζε τα ζώα αυτά με ευθύνη κύρια των εθελοντών του. Τα δύο αδέσποτα σκυλιά μόλις εισέβαλλαν οι διαρρήκτες, διαπίστωσαν την παρουσία των εισβολέων που μπήκαν με σκοπό την κλοπή, τους κυνήγησαν και τους επιτέθηκαν ακολουθώντας τους έξω από το χώρο.


Ο χώρος σύμφωνα με τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου της Άμφισσας ήταν πολύ καλά κλειστός και ασφαλής και παρέμεινε ανοιχτός εξαιτίας των διαρρηκτών. Δυστυχώς από την επίθεση των αγριεμένων πια αδέσποτων ζώων τραυματίστηκε άνευ λόγου ένας διερχόμενος κύριος ο οποίος ουδεμία σχέση φαίνεται να είχε με τους διαρρήκτες αφού ήταν απλά περαστικός.


Παρόλη την παράνομη πράξη τους οι δράστες με περίσσειο θράσος υπέβαλλαν μήνυση κατά του Δήμου και του Φιλοζωικού σωματείου για σωματική βλάβη.


Στο δικαστήριο φαίνεται πως δεν λήφθηκε υπόψην των δικαστών σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των φιλόζωων εθελοντών που δικάστηκαν, το γεγονός ότι πέραν από την φροντίδα των αδέσποτων δύο αυτών σκυλιών, πράγμα και το οποίο φυσικά και είναι καθόλα νόμιμο, τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου στην προκειμένη περίπτωση δεν προέβησαν ουδεμία στιγμή στην οποιαδήποτε παράνομη πράξη, και ούτε διέπραξαν κάτι το παράνομο εις βάρους των τραυματισμένων δραστών - διαρρηκτών!


Ο Χώρος φύλαξης των αδέσποτων αυτών ζώων και η πραγματική απόδοση των ευθυνών


Όσον αφορά τώρα τον χώρο μέσα στον οποίο βρισκόντουσαν, φροντίζονταν και φυλάσσονταν τα δύο αδέσποτα σκυλιά μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί, ούτε4 απο τους φιλόζωους αλλά επίσης ούτε και από τον Δήμο, το ποιος χώρος ακριβώς ήταν αυτός αλλά καθώς επίσης και τι χώρος είναι, αλλά καθώς επίσης ούτε και με ποιου την ευθύνη έχει δοθεί η άδεια της φιλοξενίας των δύο αδέσποτων αυτών σκυλιών εκεί πέρα.


To postersblog ήρθε σε επικοινωνία με τα μέλη του με την πρόεδρο της Φιλοζωικής Ομάδας Φωκίδας κυρία Παναγιωτοπούλου, η οποία μας ενημέρωσε όσον αφορά τον χώρο ότι πρόκειται για κτήμα εθελόντριας, όπου φιλοξενούνται προσωρινά εκεί τα σκυλιά, μέχρι που έγινε η μεταφορά τους στον χώρο του δήμου.


Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι με ευθύνη των εθελοντών τα σκυλιά αυτά βρισκόντουσαν πάντοτε δεμένα σε κάποιο σημείο του κτήματος, μακριά από την περίφραξη που βλέπει στον δρόμο, για τις ώρες, που δεν βρισκόταν κάποιος εκεί, καθώς κάποιοι κακόβουλοι και κακεντρεχείς άνθρωποι τα είχαν λιθοβολήσει με πέτρες με αποτέλεσμα τον εκφοβισμό των δύο σκυλιών αλλά ευτυχώς όχι τον τραυματισμό τους.


Οι δράστες έλυσαν από μόνοι τους τα σκυλιά!


Απορίας άξιο είναι επίσης το γιατί οι δύο θρασύτατοι ληστές την ώρα που μπήκαν μέσα στο κτήμα για να κλέψουν, άγνωστο το τι ήθελαν να κλέψουν έλυσαν τα δύο σκυλιά, τα οποία αφού τους επιτέθηκαν, βρέθηκαν μετά από τους εθελοντές με τις αλυσίδες τους δεμένες ακόμα στα περιλαίμιά τους, κυριολεκτικά εξαγριωμένα στον δρόμο!


Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι οι δράστες έχουν και οι ίδιοι προφανώς ευθύνη για την επίθεση που δέχτηκαν αφού έλυσαν δύο σκυλιά τα οποία προφανώς δεν τους γνώριζαν και για αυτό φυσικά θέλοντας να προστατέψουν τον χώρο τους και τους επιτέθηκαν.


Άγνωστη η πρωτύτερη συμπεριφορά των σκυλιών


Επίσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό καθώς δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως πληροφορία όσον αφορά για την συμπεριφορά των ζώων αυτών στο σημείο το οποίο βρέθηκαν και την συμπεριφορά τους στο σημείο αυτό, πριν μεταφερθούν στο σημείο όπου εκτιμάτε ότι μπορεί να φιλοξενούνται ακόμη και σήμερα.


Όσον αφορά την πραγματική απόδοση των ευθυνών το μόνο σίγουρα είναι ότι σύμφωνα ακόμα και με τον καινούργιο νόμο υπεύθυνος για τα αδέσποτα είναι ο δήμος. Επειδή ακριβώς δεν γνωρίζουμε τις ενέργειες του δήμου Δελφών όσον αφορά τα δύο αδέσποτα ζώα αυτά θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με την Δημοτική Αρχή Της Άμφισσας, προκειμένου να υπάρξει με έγκυρη πληροφόρηση όσον αφορά τις ενέργειες του δήμου για αυτά τα δύο αδεσποτάκια.


Πρόκειται πραγματικά πλέον για μία απαράδεκτη και πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά, καταδίκη του εθελοντισμού προς την οποιαδήποτε μορφή του, και διδάσκει εμάς και τα παιδιά μας ότι είναι κακό να είσαι εθελοντής. Είναι πράγμα πραγματικά απαράδεκτο και αποτρόπαιο αλλά και κατακριτέο. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους κατάδικους εθελοντές και τους ευχόμαστε στην έφεση τους που έχουν καταθέσει να βγούνε νικητές!

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page